Νέο Advertorial του insomnia αποδεικνύει πως το Huawei P30 Lite πήρε…

Advertorial σημαίνει διαφημιστικό άρθρο επί πληρωμή, το οποίο φυσικά δεν είναι κακό. Κάποτε κι γω τα “έπαιρνα” από εταιρίες όπως η Huawei με τη διαφορά ότι έγραφα αυτά που έπρεπε και όχι αυτά που ήθελαν για να αυξήσουν την κερδοφορία ανεξαρτήτως αν το προϊόν το άξιζε… Οπότε πλέον δε τα παίρνω, αφού πολλές φορές η διαφήμιση (Advertorial, Review, Unboxing κτλ) κατέληγε να είναι δυσφήμιση όταν το προϊόν δεν ήταν “καλό ή ανταγωνιστικό”.

Βέβαια πολλές φορές έχω ακούσει “πάρτα βρε κουτέ να βγάλεις φράγκα και γράψε ότι θέλουν…”! Η απάντηση μου είναι πάντα ίδια, προτιμώ να κυκλοφορώ με το κεφάλι ψηλά και κάθε βράδυ να ξέρω ότι έκανα ότι καλύτερο μπορούσα για τους αναγνώστες του TechValue.gr που ήδη έχουν ταυτίσει το site αυτό με την αλήθεια! Όσοι δηλαδή την αντέχουν και μπορούν να δουν τα πράγματα με πιο αντικειμενική ματιά. Στο ψητό τώρα!

Huawei P30 Lite

Huawei P30 Lite

Το Huawei P30 Lite έχω ήδη αποδείξει πως είναι ένα κινητό που δεν αξίζει τα λεφτά που ζητάει με πολλούς τρόπους. Ο λόγος που επιμένω να το αναφέρω είναι γιατί η Huawei έχει διαθέσει μεγάλο διαφημιστικό budget για την προώθηση του P30 Lite στην Ελλάδα και δεν θέλω ανυποψίαστοι μελλοντικοί αγοραστές του να πέσουν “θύματα” του υποκειμενικού Marketing της Huawei.

  • Huawei P30 Lite αξιολόγηση
  • Huawei vs Samsung στην μεσαία κατηγορία

Τι λέει το για το Huawei P30 Lite:

  1. Το P30 Lite Επαναπροσδιορίσει με επιτυχία τα στάνταρ της μεσαίας κατηγορίας!
  2. Ότι έχει χαρακτηριστικά ναυαρχίδας που δεν περίμενες να βρεις σε συσκευή των 400€!
  3. Ότι έχει κορυφαία χαρακτηριστικά!
  4. Η κύρια κάμερα του P30 Lite έχει απίστευτη λεπτομέρεια!

Η απάντηση του TechValue.gr:

  1. Δεν επαναπροσδιορίζει τίποτα στην μεσαία κατηγορία. Samsung, Nokia και Xiaomi ήδη το 2019 έχουν κυκλοφορήσει στην Ελληνική αγορά πιο ανταγωνιστικά κινητά όπως το Samsung Galaxy A50, Xiaomi PocoPhone F1, Mi 9 SE και Nokia 8.1 που είναι καλύτερα από κάθε οπτική γωνία και πάντα μιλώντας αντικειμενικά.
  2. Η ταμπέλα “Advertorial” δεν είναι συγχωροχάρτι, με 400€ παίρνεις πραγματικό FlagShip και όχι ένα κινητό μεσαίας κατηγορίας που έπρεπε να κοστίζει 149€.
  3. Χωρίς προστασία Gorilla Glass, χωρίς OLED και με Bluetooth 4.2 την ώρα που το 5.0 έχει γίνει πλέον standard. Το Chipset του P30 Lite με το ζόρι μπορεί να συγκριθεί με τον SD660 που φοράει το παλιό Xiaomi Mi A2 και που πλέον κοστίζει κάτω από 150€. Το GPU επίσης είναι αρκετά παλιό.
  4. Όπως έδειξα στο βίντεο review του P30 Lite η βασική κάμερα του στην πλάτη δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή του πιο φθηνού PocoPhone F1, αλλά και του Nokia 8.1 που έχει ποιοτικά οπτικά μέρη Carl Zeiss.
huawei vs samsung

Πήρε αυτό που άξιζε το Huawei P30 Lite;

Μετά από τόσο προωθητικό υλικό σχεδόν σε κάθε τεχνολογικό site και όχι μόνο, το να βλέπουμε 1 μήνα σχεδόν μετά την κυκλοφορία του Advertorial σε μεγάλο site όπως το insomnia μπορεί να μεταφραστεί μόνο με ένα τρόπο. Οι πωλήσεις μίλησαν και το P30 Lite απέτυχε. Χαίρομαι για τους χρήστες που κατάφεραν να επιλέξουν κάτι πιο ανταγωνιστικό και να επενδύσουν σε ένα καλύτερο κινητό με τα ίδια ή και λιγότερα χρήματα.

Asus ZenFone 8 Android