Huawei Honor 8 Review, γραπτό αλλά και κινηματογραφικό video

Η Huawei, αν εξαιρέσουμε το EMUI (θέμα γούστου κυρίως), τα πηγαίνει πολύ καλά τον τελευταίο χρόνο στο Mobile τομέα. Πέρυσι, έκανε δυναμική είσοδο με το P8 Lite που, ακόμα και τώρα, δεν είναι κακή επιλογή. Φαίνεται να έχει πάρει στροφή προς τα οικονομικά κινητά με αξιόλογα τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως το Huawei Honor 8 που θα δούμε σε αυτό το άρθρο. Η αρχική του τιμή ξεφεύγει λίγο για μεσαίας κατηγορία κινητό, αλλά αξίζει τη προσοχή μας αφού ήρθε και επίσημα στη Ελλάδα και πλησιάζει τις ναυαρχίδες.


Huawei Honor 8 Review

15 Δεκεμβρίου 2016

Η Huawei έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τους τελευταίους μήνες στον Mobile τομέα και αυτό θα το δούμε μέσα από το Honor 8. Είναι σίγουρα από τα πιο δυνατά mid-range που κυκλοφορούν εκεί έξω, αλλά ας δούμε γιατί ξεχωρίζει και πού υστερεί.

huawei honor 8

Huawei Honor 8 – Ποιότητα κατασκευής

Ας ξεκινήσω με τη σχεδίασή του. Η οθόνη έχει ιδανικό μέγεθος 5.2″ και τα bezels του είναι μικρά. Γυαλί υπάρχει και στη πλάτη που, σε συνδυασμό με τις όμορφες καμπύλες του, ομορφαίνουν τη συσκευή. Η χρήση με ένα χέρι, αλλά και το κράτημα του κινητού, είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα του Honor 8.

Το notification led στο Honor 8 έχει τοποθετηθεί μέσα στο ακουστικό, κάτι αρκετά πρακτικό και δείχνει τη προσοχή στη λεπτομέρεια που έδωσε η Huawei στη δημιουργία του. Τα κουμπιά έντασης και ενεργοποίησης είναι στο σωστό ύψος και προεξέχουν αρκετά για να εντοπίζονται πιο γρήγορα.

Περιμετρικά αγκαλιάζεται από μέταλλο και το νιώθεις από την πρώτη στιγμή που το πιάνεις. Στην πλάτη ξεχωρίζουν οι 2 φακοί που θα δούμε σε λίγο, το dual tone flash, οι αισθητήρες της κάμερας και ο fingerprint αισθητήρας. Το ηχείο βρίσκεται στη κάτω μεριά της συσκευής μαζί με τη θύρα ακουστικών και την Type-C.

huawei honor 8

Οθόνη

Η οθόνη είναι εκπληκτική, οι γωνίες θέασης καλές και τα χρώματα έντονα και ζωηρά. Έχει ανάλυση Full HD και για την οθόνη δεν χρειάζεται να αναφέρω κάτι άλλο. Είναι όσο καλή πρέπει για τα χρήματα που ζητάει. Η διάμετρος της οθόνης του Huawei Honor 8 έχει διάμετρο 5.2″ που δε την λες ούτε μικρή, αλλά ούτε και μεγάλη.

Ήχος

Το ηχείο του είναι καλό, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Είναι σαν να έχει μόνιμα ενεργοποιημένο το εφέ του hall και δεν μου άρεσε καθόλου. Μπορεί να έχει καλό dac για όσους επιθυμούν να ακούν μουσική με ακουστικά, αλλά το ηχείο δεν μπορώ να πω ότι με ικανοποίησε. Ίσως σε κάποιους αρέσει ο ήχος που βγάζει.

Huawei honor 8

Απόδοση, UI & μπαταρία 

Δεν είμαι θαυμαστής του EMUI και είναι γνωστό. Όμως στη περίπτωση του Honor 8, παρόλο που δεν το περίμενα είναι απίστευτα γρήγορο. Φυσικά, σε αυτό βοηθάει η μνήμη RAM που ανέρχεται στα 4GB, όπως και η καλή δουλειά που έγινε από την Huawei. Εδώ βέβαια υπάρχει ΄ένα “κρυφό” μειονέκτημα. Μπορεί να πηγαίνει σφαίρα, αλλά η 3.000mAh μπαταρία που έχει φαίνεται να καταναλώνεται πιο γρήγορα από το φυσιολογικό. Με λίγα λόγια, θυσίασαν αρκετά την αυτονομία της συσκευής στο βωμό της απόδοσης.

Κάμερες

Οι κάμερες του Honor 8 είναι αναμφίβολα το δυνατό του σημείο. Δεν χρειάζεται καν να εστιάσω στις φωτογραφικές του δυνατότητες. Παρόλο που ανήκει στη μεσαία κατηγορία, η κύρια κάμερα του έχει αισθητήρα 12MP και με άνεση μπορεί να συγκριθεί με άλλα, πιο ακριβά κινητά. Οι νυχτερινές λήψεις είναι εκπληκτικές και η απόδοση των χρωμάτων καλή.

Η δεύτερη κάμερα στο πίσω μέρος μην σας ξεγελά. Χρησιμοποιείται μόνο για τις ασπρόμαυρες λήψεις, αλλά και βοηθάει ακόμα πιο πολύ τις νυχτερινές λήψεις του. Για τους πιο προχωρημένους υπάρχει φυσικά manual mode, object tracking, χειροκίνητο focus και, φυσικά, χρήση αρχείων RAW. Ίσως έχει την πιο δυνατή κάμερα στην κατηγορία τιμής του.

huawei honor 8

Συμπέρασμα

Το τελικό συμπέρασμα είναι πως το Honor 8 προσφέρει ένα δυνατό πακέτο χαρακτηριστικών. Ξεχωρίζει για την υπέροχη σχεδίασή του, τη δυνατή κάμερα, την άμεση ανταπόκριση και την ανταγωνιστική τιμή για τα δεδομένα της Ελληνικής αγοράς. Στα μόνα σημεία που υστερεί είναι ο ήχος και η αυτονομία. Θα το προτείνω ανεπιφύλακτα, αλλά όχι για πιο πολλά από 350€.


Honor 8 Beta

Huawei Honor 8 σε beta στάδιο Android Nougat!

22/11/2016 Μάνος Αριστειδόπουλος

Μόλις πριν μερικές ώρες στις 21/11/2016 η Huawei Γερμανίας μέσω του Facebook, ανακοίνωσε πως 200 υποψήφιοι μπορούν να κατεβάσουν την beta έκδοση του Android Nougat 7.0. Η νέα έκδοση εμπεριέχει και το νέο EMUI 5.0 όπως και πολλές νέες αλλαγές στο UI και όχι μόνο.

Αν δε κάνω λάθος, η ενημέρωση αφορά μόνο τα Γερμανικά Huawei Honor 8 και μόνο όποιος έχει τη συσκευή και μιλάει Γερμανικά μπορεί να γίνει δεκτός, αν προλάβει, για να δοκιμάσει την Android Nougat 7 beta. Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να βρείτε πιο πολλές πληροφορίες αλλά και οδηγίες εδώ.

Huawei Honor 8

Event για την κυκλοφορία του στην Ελλάδα

Επίσημη παρουσίαση στην Ελλάδα για το Huawei Honor 8

6/10/2016 Πάρης Λύρας

Σήμερα στο The Clumsies στο κέντρο της Αθήνας ήμασταν καλεσμένοι της Huawei όπου είδαμε από κοντά δύο νέες συσκευές που ετοιμάζεται να λανσάρει σύντομα στην χώρα μας. Η πιο ενδιαφέρουσα από αυτές είναι σίγουρα το Huawei Honor 8.

Πρώτες εντυπώσεις Huawei Honor 8 

Η πρώτη μας επαφή με το Huawei Honor 8 μας άφησε πάρα πολύ ικανοποιημένους ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι η συσκευή θεωρείται midrange. Το μέγεθος είναι ιδανικό, ενώ η καμπυλωτή σχεδίαση τόσο μπροστά (2,5D γυαλί) όσο και πίσω το κάνουν πολύ ευχάριστο στο κράτημα στο χέρι.

Huawei Honor 8

Η βασική κάμερα με δύο αισθητήρες των 12MP δείχνει πολλά υποσχόμενη αλλά στον λίγο χρόνο που περιεργαστήκαμε το Huawei Honor 8 δεν μπορούμε να σας δώσουμε ασφαλή συμπεράσματα. Για midrange κινητό όμως σίγουρα πιστεύουμε πως θα ξεχωρίζει στην κατηγορία του.

Το EMUI ποτέ δεν το συμπαθήσαμε ιδιαίτερα, αλλά σίγουρα προσφέρει πολλές βελτιώσεις που μπορεί στους καταναλωτές να φανούν χρήσιμες. Αν δεν το έχετε δουλέωει ποτέ προηγουμένως βέβαια, σίγουρα θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να το συνηθίσετε.

Επιπλέον, να πούμε πως η συσκευή διαθέτει θύρα φόρτισης USB Type-C ενώ ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στην πίσω πλευρά χρησιμεύει και ως προγραμματιζόμενο κουμπί συντομεύσεων.

Huawei Honor 8 τιμή

Για το τέλος σας αφήσαμε τις πιο σημαντικές πληροφορίες για την κυκλοφορία στη χώρα μας. Το Huawei Honor 8 θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στην έκδοση των 4GB RAM με 32GB αποθηκευτικού χώρου στην τιμή των €399. Η ημερομηνία κυκλοφορίας έχει οριστεί για την επόμενη Πέμπτη 13 Οκτωβρίου.

Αν θέλετε να θυμηθείτε τα χαρακτηριστικά του Huwei Honor 8 πριν την επίσημη κυκλοφορία δεν έχετε παρά να διαβάσετε παρακάτω την αναλυτική μας κάλυψη κατά την ανακοίνωσή του.

Ανακοίνωση

Huawei Honor 8 ανακοίνωση

Ο κόσμος προτιμάει οθόνες 5.2″ και ο Κινέζος δε θα πει όχι. Το Honor 8 έχει οθόνη 5.2″ Full HD τεχνολογίας IPS στα 424ppi. Περιμετρικά, αγκαλιάζεται από μέταλλο και η πλάτη του είναι από γυαλί. Κοινώς, σχεδιαστικά, δεν έχει πολλά να ζηλέψει από άλλα, πιο ακριβά Android Smartphones. Μετράει 145.5 x 71 x 7.45 χιλιοστά με με 72.2% screen to body ratio, που είναι καλό για μια οθόνη 5.2″. Θα βολέψει για χρήση με ένα χέρι οριακά.

Huawei Honor 8 HardWare + απόδοση

Στο εσωτερικό, υπάρχει ο Kirin 950 με 8 πυρήνες, 4 Cortex-A72 στα 2.3GHz και 4 Cortex-A58 στο 1.8GHz. Μην ξεχνάμε πως ο Kirin 950 είναι το πρώτο οικονομικό chipset κατασκευασμένο στα 16nm. Το αμέσως επόμενο είναι ο SnapDragon 625 στα 14nm, αλλά πιο αδύναμο και, μέχρι στιγμής, κανένα οικονομικό smartphone δε το έχει φορέσει. Αμέσως μετά, είναι ο Snapdragon 820 στα 14nm και οι Exynos της Samsung που είδαμε στη σειρά S6 και S7. Εδώ δεν υπάρχει το παραμικρό παράπονο από το Huawei Honor 8.

 Huawei Honor 8

Έχει 4GB RAM και μάλλον είναι LPDDR4, αφού αυτό υποστηρίζεται από το chipset, και μένει να επιβεβαιωθεί. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι 64GB, με δυνατότητα επέκτασης MicroSD. Δέχεται 2 κάρτες sim (Dual-Sim), αλλά είναι hybrid, δηλαδή η δεύτερη υποδοχή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για MicroSD ή δεύτερη sim. Για 2 sim και MicroSD δεν υπάρχει δυνατότητα στο Huawei Honor 8.

Αυτονομία, κάμερες, λογισμικό και τιμή Honor 8

Η μπαταρία είναι ιδανική για τα κυβικά του Huawei Honor 8 και έχει χωρητικότητα 3.000mAh. Στη πλάτη του κινητού, υπάρχουν 2 αισθητήρες 12MP με διάφραγμα f/2.0 και μέγεθος εικονοστοιχείων 1.4μm. Η κύρια κάμερα έχει dual tone led flash και laser auto focus και η μπροστινή selfie είναι 8MP με f/2.4. Σε γενικές γραμμές, έχει δυνατές φωτογραφικές δυνατότητες.

Η πιο οικονομική έκδοση του Huawei Honor 8 θα έχει 3GB RAM / 32GB ROM και θα κοστίζει περίπου 269€. Η πιο ακριβή έκδοση με 4GB RAM, 32/64GB ROM θα έχει τιμή 310/337€, αντίστοιχα. Προσωπικά, θα προτιμούσα το πιο οικονομικό μοντέλο, 3GB RAM μου είναι αρκετά.

Φυσικά, θα τρέχει Android Marshmallow 6.0, με το EMUI 4.1 από πάνω. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί international έκδοση του Huawei Honor 8, αλλά αναμένεται από στιγμή σε στιγμή.

Huawei Honor 8

Huawei honor 8

από | από2 | από3

Asus ZenFone 8 Android