Huawei Honor 7X Χαρακτηριστικά | Από τα πιο οικονομικά bezel-less smartphones της Huawei

Η Huawei στις 11 Οκτωβρίου 2017 ανακοίνωσε το Honor 7X. Πρόκειται για ακόμα ένα κινητό της μεσαίας κατηγορίας, αλλά μόλις έγινε το πιο οικονομικό bezel-less κινητό της Huawei. Προσοχή όμως, Honor 7X ονομάστηκε για την Ευρωπαϊκή αγορά, γιατί κυκλοφορεί και με άλλες τέσσερις ονομασίες… Πάμε να σου δείξω τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

huawei honor 7x χαρακτηριστικά

Huawei Honor 7X Χαρακτηριστικά

Η οθόνη του έχει διαγώνιο 5.93″, οπότε πρόκειται για ένα τυπικό 18:9 bezel-less κινητό. Έχει ανάλυση λίγο μεγαλύτερη από FHD (1080 x 2160p) με προστασία gorilla glass. Δεν είναι η πρώτη φορά που στη συγκεκριμένη σειρά βλέπουμε διπλή κάμερα στη πλάτη. Αν θυμάσαι, ο προκάτοχος του το Honor 6X που έχει έρθει επίσημα στην Ελλάδα έχει και αυτό διπλή κάμερα.

Στη πλάτη λοιπόν του Honor 7X, ο βασικός αισθητήρας της κάμερας είναι 16MP και ακριβώς δίπλα υπάρχει η βοηθητική κάμερα που είναι 2MP. H μπροστινή selfie κάμερα είναι στα 8MP. Στο εσωτερικό υπάρχει ο Kirin 659 με 8 πυρήνες Cortex-A53 με chip γραφικών Mali-T830 MP2. Μη μπερδεύεσαι όμως, ο αριθμός των πυρήνων δε σημαίνει πως το κινητό θα είναι γρήγορο, αλλά ούτε και το αντίστροφο.

huawei honor 7x χαρακτηριστικά

Το Honor 7X θα βγαίνει μόνο με 4GB RAM, αλλά η χωρητικότητα θα αλλάζει ανάλογα την έκδοση, και θα υπάρχουν μοντέλα με 32, 64 και 128GB με εσωτερικό χώρο αποθήκευσης. Δέχεται και Hybrid dual-sim, δηλαδή 2 κάρτες sim ή μια sim και μια MicroSD μνήμη. Τρέχει Android Nougat 7.0 out-of-the-box με το EMUI 5.1.

Τον οικονομικό του χαρακτήρα υποδηλώνει και η θύρα φόρτισης που δεν είναι Type-c, αλλά microUSB όπως στο LG Q6. Την ώρα που σε site αγορών από το εξωτερικό μπορείς να βρεις κινητά με Typc-c με κόστος από 100 ευρώ. Η τιμή του για την αγορά της Κίνας θα ξεκινάει από 170€ για 32GB, 220€ για 64GB και 260€ για 128GB.

huawei honor 7x τιμή

Αν έρθει στην Ελληνική αγορά το βασικό μοντέλο με 4GB/32GB κάτω από 200 ευρώ θα αποτελέσει καλή επιλογή. Υπομονή όμως μέχρι να το δοκιμάσω και στη πράξη, πότε δε ξέρεις. Ακόμα, διαβάστε για το αποκλειστικό Huawei Service που άνοιξε στην Αθήνα.

από

Asus ZenFone 8 Android