Huawei Honor 5C τεχνικά χαρακτηριστικά, τιμή και διαθεσιμότητα

Το νέο Huawei Honor 5C ανακοινώθηκε στις 28 Απριλίου με χαρακτηριστικά παρόμοια με του αναμενόμενου P9 Lite που ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί. Φυσικά, η ανακοίνωση του νέου Android smartphone έγινε στην Κίνα και από εκεί θα ξεκινήσει η διαθεσιμότητα μόλις τα πρώτα κομμάτια είναι έτοιμα. Ας το δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά.

Huawei honor 5c smartphone


Huawei Honor 5C κυκλοφορεί στην Αγγλία

21 Ιουνίου 2016

Μαζί με το P9 Lite το Honor 5C είναι από τα πρώτα mid-range κινητά που επιτέλους η CPU θα είναι κατασκευασμένοι στα 16nm και όχι στα 28nm που βλέπουμε τόσα χρόνια, κάποια από τα πλεονεκτήματα τα αναφέρω πιο κάτω.

Η πρώτη χώρα που κυκλοφόρησε το Honor 5C όπως φαίνεται είναι η Αγγλία και η αρχική του τιμή διαμορφώθηκε στις 149 λίρες. Είναι μια καλή αρχική τιμή για ένα smartphone με μεταλλικό σώμα, 2 κεραίες σε περίπτωση που χρειαστεί αλλά και CPU που δεν θα ανεβάζει θερμοκρασία με το παραμικρό.

https://www.youtube.com/watch?v=AEU4yGQrlpU

από 


Huawei Honor 5C ανακοινώθηκε με οθόνη 5.2″ FHD και μπαταρία 3.000mAh

1 Μαΐου 2016

Η οθόνη έχει ιδανικό μέγεθος, 5.2″, για smartphone με ανάλυση Full HD, αλλά δυστυχώς οι διαστάσεις του Honor 5C θα μας τα χαλάσουν αρκετά, εκτός κι αν έρθει σε χαμηλή τιμή και μπορέσουμε να το προσπεράσουμε. Μετράει 147.1 x 73.8 x 8.3 χιλιοστά και, εκτός από το πάχος, οι διαστάσεις όπως είπα είναι απαράδεκτα μεγάλες και η χρήση με ένα χέρι θα είναι κουραστική. Σχεδιαστικά, έχει μια νότα μοναδικότητας και στο πίσω μέρος υπάρχει μέχρι και fingerprint αισθητήρας.

Στο εσωτερικό υπάρχει ο Kirin 650 που είναι κατασκευασμένος από την ίδια την Huawei. Έχει 8 πυρήνες Cortex-A53 από τους οποίους οι μισοί είναι χρονισμένοι στα 2.0GHz και οι άλλοι 4 στο 1.7GHz και από τα πρώτα mid-range chipset που είναι κατασκευασμένο στα 16nm, αυτό σημαίνει πως καταναλώνει ώς και 40% λιγότερη ενέργεια και μπορεί να δουλεύει σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες . Η μνήμη RAM είναι 2GB LPDDR3 και ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος είναι 16GB, επεκτάσιμος έως τα 128GB.

Huawei honor 5c

Κάμερα

Η κύρια κάμερα στα χαρτιά φαίνεται να είναι δυνατή για τον mid-range χαρακτήρα του Huawei Honor 5C και έχει αισθητήρα 13MP με διάφραγμα F/2.0 με μονό LED flash. Η μπροστινή selfie είναι 8MP και αυτή με ικανοποιητικό διάφραγμα F/2.0 για λίγο πιο καθαρές φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Αυτονομία Huawei Honor 5C

Έχει αποδεκτή μπαταρία 3.000mAh που είναι μεγαλύτερη από τον μέσο όρο των 5.2″ smartphones που κυκλοφορούν και ζυγίζει 156 γραμμάρια. Σε γενικές γραμμές είναι ολοκληρωμένη λύση, είναι dual-sim και έχει όλα τα καλούδια που θα χρειαστεί ο σύγχρονος χρήστης, όπως GLONASS, BDS και Bluetooth 4.1.

Τιμή & διαθεσιμότητα Honor 5C

Τέλος, το Huawei Honor 5C έρχεται με Android Marshmallow, που μόνο θετικό μπορεί να είναι. Το 3G μοντέλο θα κοστίζει μόλις 139$, χωρίς να γνωρίζουμε αν θα έχει πιο υποβιβασμένα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Huawei smartphones

Honor 5C huawei

honor 5c

από | πηγή

Asus ZenFone 8 Android