Αδυναμία λήψης του Huawei Health από το Google Play Store

Το Huawei Health, η δημοφιλής εφαρμογή παρακολούθησης υγείας και φυσικής κατάστασης, δεν είναι πλέον διαθέσιμη στο Google Play Store. Η τελευταία έκδοση της εφαρμογής κυκλοφόρησε το 2020 και έτρεχε μέχρι τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, αλλά δεν είχε υποστήριξη για τα τελευταία wearables της Huawei, όπως το Band 7.

Το Huawei Health εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο στο App Store της Apple και στο Galaxy Store της Samsung. Για να κατεβάσουν την εφαρμογή, οι χρήστες πρέπει πρώτα να εγκαταστήσουν το κατάστημα εφαρμογών HarmonyOS της Huawei, App Gallery.

huawei health εφαρμογή

Με αυτόν τον τρόπο η Huawei πιέζει με απαράδεκτο τρόπο τους χρήστες της να ακολουθούν μόνο αυτά που θέλει, ενώ θα μπορούσε να κρατάει ενημερωμένη και την εφαρμογή που διατίθεται μέσω του Play Store. Μην ξεχνάμε εξάλλου πως τα wearables της Huawei μπορούσαν να χρησιμοποιούν και μη χρήστες Huawei κινητών και τώρα τους κάνει τη ζωή λίγο πιο δύσκολη, αφού θα πρέπει να έχουν και δεύτερο μη αξιόπιστη εναλλακτική του Play store.

Η εφαρμογή Huawei Health επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν τις καθημερινές τους δραστηριότητες, όπως τα βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί, τις θερμίδες που έχουν καεί και την ποιότητα του ύπνου. Παρέχει επίσης λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την πρόοδο της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης.

Παρά την απομάκρυνσή του από το Google Play Store, το Huawei Health παραμένει μια επιλογή για όσους επιθυμούν να παρακολουθούν την υγεία και τη φυσική τους κατάσταση. Με τη διαθεσιμότητά του στο App Store της Apple και στο Galaxy Store της Samsung, κάποιοι χρήστες θα μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή.