Το 5G chip της Qualcomm είναι ανώτερο από της Huawei

qualcomm 5g

Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε κάτι που δεν περιμέναμε και είναι αρνητικό για το 5G της Huawei. Η IHS Markit άνοιξε και εξέτασε 6 5G κινητά και κατέληξε στο συμπέρασμα πως το 5G chip της Huawei είναι λιγότερο “αποδοτικό” και πιο ενεργοβόρο από αυτό της Qualcomm.

Για την ακρίβεια της Huawei το 5G chip πιάνει πιο πολύ χώρο, είναι πιο ακριβό και είναι πολύ πιθανό να ανεβάζει πιο μεγάλες θερμοκρασίες με αποτέλεσμα το throttling που μεταφράζεται σε ακόμα πιο φτωχή απόδοση για τα νέα 5G κινητά της Huawei.

Πιο συγκεκριμένα ο Kirin 980 που είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής chip της Huawei επειδή υποστηρίζει ήδη 2G/3G/4G on chip το 5G Modem έχει τοποθετηθεί στην μητρική με ξεχωριστό chipset, το Balong 5000.

Τα “καλό” δεν τελείωσε ακόμα όμως. Το 5G Modem της Huawei χρειάζεται 3GB RAM για να λειτουργήσει και είναι σε μέγεθος 50% πιο μεγάλο από αυτό της Qualcomm, το X50 5G.

Το συμπέρασμα είναι πως η Huawei προσπαθεί να φτάσει πρώτη στον προορισμό που ονομάζεται 5G μόνο και μόνο για να κάνει θόρυβο χωρίς να είναι έτοιμη. Η Qualcomm από την άλλη φαίνεται να παραμένει πιο “ήσυχη” και μιλάει με πράξεις.

Asus ZenFone 8 Android