Απίστευτη γυφτιά από την huawei, δεν θα πιστεύετε τι χρεώνει!

Εδώ και αρκετούς μήνες στο lab του TechValue κάθεται ένα Honor Band 5 της Κινέζικης huawei. Ο λόγος που δεν το χρησιμοποίησα ποτέ ήταν γιατί τότε απαιτούσε 2 εφαρμογές για να λειτουργήσει, κάτι που δεν μου άρεσε καθόλου και δεν το γνώριζα πριν το αγοράσω για δοκιμή. Πρόσφατα λοιπόν είπα να το χρησιμοποιήσω ξανά για να δω αν έχει αλλάξει κάτι ή αν έχουν προστεθεί νέες δυνατότητες με κάποια αναβάθμιση.

huawei honor band 5

Δεν υπήρχε τίποτα καινούργιο εν τέλει για να δοκιμάσω παρά μόνο μικρές βελτιώσεις και διορθώσεις, οι οποίες εννοείται πως είναι πάντα καλοδεχούμενες. Επίσης πλέον δεν απαιτεί 2 εφαρμογές, μία κίνηση που δεν επικροτώ, καθώς ήταν κάτι που έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή. Όταν τελείωσα το ψαχούλεμα για νέες λειτουργίες φόρεσα το Honor Band 5 και συνέχισα για να αλλάξω watch face.

Εκεί παρατήρησα το απίστευτο! Η huawei χρεώνει τα watch faces!!! Μια πραγματικά απαράδεκτη κίνηση από όποια οπτική γωνία και αν το δούμε. Για όποιον δεν γνωρίζει, τα watch face είναι το πως το band εμφανίζει τις πληροφορίες του χρήστη στην αρχική οθόνη με διαφορετικά σχέδια, χρώματα και πάει λέγοντας.

huawei γύφτοι

Από ότι παρατήρησα το κόστος των watch faces κυμαίνεται από 50 λεπτά έως και 2€, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Τα watch faces επί πληρωμή όπως φαίνεται τα δημιούργησαν χρήστες και κατά κάποιο τρόπο τα διαθέτουν μέσω της εφαρμογής huawei health. Στο σημείο αυτό ο οποιοσδήποτε αφελής θα μπορούσε να υποθέσει πως κάτι τέτοιο φαίνεται λογικό, αλλά δεν είναι.

Η huawei έπρεπε να πληρώνει τους δημιουργούς των watch faces και όχι οι χρήστες οι οποίοι πλήρωσαν για το Band της huawei και ανακάλυψαν πως για να προχωρήσουν σε παραμετροποίηση πρέπει να συνεχίζουν να πληρώνουν!

Asus ZenFone 8 Android