HTC U Ultra: Ανακοινώθηκε με δεύτερη οθόνη και Snapdragon 821

Η HTC φάνηκε να βρίσκει το δρόμο της ξανά μέσα στο 2016 με το HTC 10. Μετά τις τελευταίες τις ανακοινώσεις όμως δεν είμαστε και τόσο σίγουροι ότι έμαθε από τα λάθη του παρελθόντος. Η Ταϊβανέζικη εταιρία ανακοίνωσε σήμερα το HTC U Ultra, μία συσκευή με τιμή flagship που όμως έχει αρκετά μειονεκτήματα. Ελπίζουμε μόνο να υπάρχει και HTC 11 στα πλάνα της γιατί αλλιώς δεν τη βλέπουμε καλά την εταιρία. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικότερα το HTC U Ultra.

HTC U Ultra featured


HTC U Ultra Design

Ένα από τα δυνατά χαρτιά της HTC είναι ο σχεδιασμός, ειδικά στα κορυφαία μοντέλα της. Το HTC U Ultra όμως δεν μας αφήνει ιδιαίτερα ευχαριστημένους. Και αυτό γιατί ο σχεδιασμός του μοιάζει μια μίξη μεταξύ LG και Galaxy Note χωρίς να έχει κάτι που να το κάνει να ξεχωρίζει. Τουλάχιστον τα υλικά κατασκευής παραμένουν premium. Ο σκελετός είναι από αλουμίνιο ενώ οι μπροστά και πίσω επιφάνειες καλύπτονται από γυαλί. Αν μάλιστα κάποιος επιλέξει την κορυφαία έκδοση του HTC U Ultra τότε το γυαλί που θα έχει η συσκευή του είναι από ζαφείρι.

Τα capacitive κουμπιά παραμένουν κάτω από την οθόνη, ενώ η θύρα φόρτισης είναι USB Type-C. Δυστυχώς πουθενά στο σώμα της συσκευής δεν θα βρείτε θύρα ακουστικών 3,5χιλ. Αυτό που όμως θα βρείτε, και δεν υπάρχει συνήθως, είναι η δευτερεύουσα οθόνη στην κορυφή, πάνω από την κύρια των 5,7″. Όλο το μπροστά μέρος καλύπτεται από Gorilla Glass 5. Οι διαστάσεις του HTC U Ultra είναι 162,41 x 79,79 x 7.99 χιλ με το βάρος να είναι 170 γραμμάρια.

HTC U Ultra Secondary Display

HTC U Ultra Χαρακτηριστικά

Το νέο HTC U Ultra θα εξοπλίζεται με Snapdragon 821, τον κορυφαίο επεξεργαστή της Qualcomm… για το 2016. Αυτός θα συνοδεύεται από 4GB RAM και 64GB εσωτερικής μνήμης. Θα έχετε όμως και την επιλογή και για 128GB. Αυτή μάλιστα θα είναι και η έκδοση με το γυαλί από ζαφείρι. Η δυνατότητα για επέκταση μέσω καρτών microSD ευτυχώς παραμένει. Η οθόνη των 5,7″ είναι ανάλυσης QHD 2560×1440. Επάνω όμως από αυτή θα υπάρχει και μια δεύτερη οθόνη 2″ ανάλυσης 160×1040 που μας θυμίζει την σειρά V της LG.

Στην κάμερα τουλάχιστον φαίνεται πως έχει δοθεί η δέουσα προσοχή. Το branding UltraPixel κάνει και εδώ την εμφάνισή του και αναφέρεται τόσο στην πίσω όσο και στην μπροστινή κάμερα. Ο βασικός αισθητήρας είναι στα 12MP, f/1.8 με το μέγεθος των πίξελ να είναι 1,55μm. Θα υπάρχει OIS αλλά και PDAF με Laser AF, ενώ για έξτρα φωτισμό η κάμερα εκμεταλλεύεται ένα dual-tone LED flash.

HTC U Ultra Back

Η selfie κάμερα είναι, περιέργως, μεγαλύτερης ανάλυσης από την βασική, αλλά σίγουρα η πίσω είναι καλύτερη σε απόδοση. Η ανάλυση της μπροστινής κάμερας είναι 16MP, με τον αισθητήρα να είναι f/2.0.

Η μπαταρία δυστυχώς μοιάζει πολύ μικρή για αυτά που προσφέρει η συσκευή. Το HTC U Ultra διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας μόλις 3000mAh. Τουλάχιστον θα υπάρχει η τεχνολογία γρήγορης φόρτισης Quick Charge 3.0 της Qualcomm. Η φόρτιση όπως είπαμε γίνεται μέσω της θύρας USB Type-C η οποία είναι USB 3.1, και θα είναι και υπεύθυνη για την μετάδοση ήχου καθώς όπως είπαμε απουσιάζει η θύρα για 3,5mm jack.

HTC U Ultra – Τιμή

Το HTC U Ultra θα κυκλοφορήσει σύντομα στις ΗΠΑ στην εξωφρενική τιμή των $749! Θα πωλείται απευθείας από την HTC μέσω του σάιτ της. Δυστυχώς δεν βλέπω πως κάποιος θα το επιλέξει έναντι του ανταγωνισμού. Ειδικά στις ΗΠΑ όπου οι περισσότεροι καταναλωτές αγοράζουν τις συσκευές τους μέσω των παρόχων. Σίγουρα έχει πλεονεκτήματα έναντι άλλων συσκευών, αλλά με τις ναυαρχίδες του 2017 με Snapdragon 835 να πλησιάζουν δύσκολα το HTC U Ultra θα δελεάσει αρκετούς καταναλωτές.

πηγή

Sony