HTC One M9 πλήρες οδηγός με review, updates και ειδήσεις

Το HTC One M9 αποτελεί την ναυαρχίδα της Ταϊβανέζικης εταιρίας για το 2015, και έρχεται με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που αγαπήσαμε στα προηγούμενα μοντέλα αλλά δυστυχώς χωρίς πολλές αλλαγές που να το διαφοροποιούν από τα προηγούμενα μοντέλα. Είναι όμως σίγουρα ενδιαφέρον, γι’ αυτό δεν χάσαμε την ευκαιρία για να κάνουμε ένα πλήρες video review αλλά και ένα συγκριτικό της κάμερας μετά το update της. Ακόμα εδώ θα βρείτε και όλες τις ειδήσεις για το HTC One M9.


HTC One M9 πήρε update σε Android Marshmallow

30 Δεκεμβρίου 2015 – Μάνος Αριστειδόπουλος

Μπορεί το HTC One M9 να ήταν η πιο αποτυχημένη ναυαρχίδα για το 2015 αλλά αυτό δε σημαίνει πως η εταιρεία θα εγκατάλειψη το κινητό, τουλάχιστον όχι ακόμα! Καθόλου αργοπορημένα λοιπόν η HTC έχει ήδη ξεκινήσει την αναβάθμιση του HTC One M9 σε Android Marshmallow 6.0 που φέρνουν πολλές αλλαγές και βελτιώσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για το πότε και ποιες χώρες προηγούνται δεν υπάρχουν, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κοιτάτε συχνά για ενημερώσεις συστήματος και σύντομα θα γεύεστε Marshmallow! Η ανακοίνωση για την αναβάθμιση σε Marshmallow για το One M9 έγινε στο twitter από τον Mo Versi.


HTC One M9 αναβάθμιση σε Android Lollipop 5.1 επίσημα

4 Αυγούστου 2015

Το HTC One M9 έχει ήδη αναβαθμιστεί σε Android Lollipop 5.1 στην Αμερική από πολλές σχεδόν όλες τις μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Τώρα όμως αρχίζει να διατίθεται και σε όλο τις αγορές που κυκλοφόρησε σταδιακά, ήδη στην Ευρώπη η θα ξεκινήσει αύριο σύμφωνα με την HTC.

Μετά την αναβάθμιση σε Android Lollipop 5.1, αναμένεται να υπάρχει μεγάλη αλλαγή στην απόδοση, σταθερότητα του HTC One M9 αλλά και μικρή βελτίωση της αυτονομίας αν η HTC έχει κάνει καλή δουλειά! Αν πήρατε την αναβάθμιση πείτε μας εντυπώσεις!


HTC One M9 Camera Review, πριν και μετά το update

25 Απριλίου 2015 by Manos

HTC One M9 Camera Review Samples σε ένα video και -δυστυχώς- είναι αρκετά τα αρνητικά σχόλια για τη καινούργια ναυαρχίδα της HTC. Τα πιο πολλά από αυτά είναι αλήθεια και κυρίως αυτά για τη κάμερα του, δεν είναι τόσο τραγικό το αποτέλεσμα της κάμερας, αλλά είναι κατώτερο από τους ανταγωνιστές του.

HTC One M9 camera review

Ο αισθητήρας του M9, Toshiba, μπορεί να έχει πιο πολλά MP αυτή τη φόρα, συγκριτικά με το M8, αλλά στη πράξη το αποτέλεσμα δεν είναι όπως θα έπρεπε. Η 20.0MP κάμερα του HTC One M9 απογοητεύει αρκετά, ειδικά αν αναλογιστούμε πως πρόκειται για smartphone ναυαρχίδα αξίας 760 ευρώ. Βέβαια, στις 10 Απριλίου δόθηκε update το οποίο βελτιώνει λίγο τα πράγματα με τη κάμερα αλλά και την θερμοκρασία, χωρίς να αλλάζει ιδιαίτερα το αποτέλεσμα. Οι φωτογραφίες ή θα είναι αρκετά φωτεινές ή αρκετά σκοτεινές και θα δυσκολευτείτε να τραβήξετε μια καλή φωτογραφία, ειδικά ο αρχάριος μέσος χρήστης.

HTC One M9 camera review samples

Σαν σύνολο δεν είναι κακό smartphone, τα υλικά κατασκευής είναι υψηλής ποιότητας, αφού το σώμα είναι πλήρως μεταλλικό και γυαλιστερό στις άκρες. Ακόμα έχει τη μεγαλύτερη μπαταρία από τους ανταγωνιστές του. Το πρόβλημα με το HTC One M9 είναι πως δεν αξίζει τα λεφτά που ζητάει, καθώς με τα ίδια χρήματα μπορούμε να πάρουμε κάποια πολύ καλύτερη ναυαρχίδα. Πιο πολλές λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στο αναλυτικό HTC One M9 review που ετοιμάσαμε για εσάς.

Πριν το update

Μετά το update


 HTC One M9: Το πρώτο Ελληνικό video review

19 Απριλίου 2015 – Μάνος Αριστειδόπουλος

Το HTC One M9 πλέον κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά επίσημα με μέση τιμή 760 ευρώ και το κρατάω για να πραγματοποιήσω την πρώτη Ελληνική Video παρουσίαση! Βέβαια, οι αλλαγές συγκριτικά με το One M8 είναι λίγες, όπως θα δούμε. Απολαύστε λοιπόν το πρώτο Ελληνικό Video Review!

HTC One M9: Οθόνη

Η απεικόνιση του μαύρου στο HTC One M9 δεν είναι τόσο έντονη όσο σε μια super amoled όπως βλέπουμε και στο video review, αλλά ο μέσος χρήστης δε πρόκειται να το παρατηρήσει εκτός κι αν το συγκρίνει με κάποιο άλλο super amoled. Παρόλα αυτά, τα χρώματα είναι πιο ζεστά συγκριτικά με άλλα HTC, η ευκρίνεια της οθόνης είναι άψογη, όπως θα έπρεπε για την ναυαρχίδα της εταιρείας και σε γενικές γραμμές δεν έχουμε παράπονο από την οθόνη. Τα χρώματα είναι ξεκούραστα στο μάτι και ζωηρά, αλλά η οθόνη είναι ίδια με τη περσινή ναυαρχίδα και δεν υπάρχει ορατή πρόοδος, αφού Μ8 και Μ9 έχουν 441ppi και ανάλυση FHD 1080×1920.

HTC One M9: Διαστάσεις, βάρος και μπαταρία

HTC One M9 και Μ8 έχουν έκαστα οθόνη 5″, αλλά το M9 έχει ελαφρώς πιο μαζεμένες διαστάσεις, με 2 χιλιοστά μικρότερο μήκος, 0.9 χιλιοστά μικρότερο πλάτος και είναι μόλις 0.2 πιο παχύ (144.6 x 69.7 x 9.6), χωρίς να λείπουν όπως πάντα τα περιττά μαύρα περιθώρια. Με λίγα λόγια, είναι καλοδεχούμενες οι βελτιώσεις στις διαστάσεις, αλλά όχι και κάτι ιδιαίτερο σε σχέση με άλλα smartphones ναυαρχίδες. Ειδικά το πάχος μας έχει απογοητεύσει για smartphone με κόστος 760 ευρώ αρχική τιμή και δίχως αφαιρούμενο καπάκι.

Μπορεί να μην μας συγκίνησαν οι διαστάσεις του HTC One M9, αλλά σίγουρα η αλλαγή στη μπαταρία είναι εμφανής, αφού είναι 2840mAh, δηλαδή 240mAh πιο μεγάλη από τον προκάτοχό του, το M8. Κάπου εδώ, θα περιμέναμε να αυξηθεί και το βάρος του smartphone, αλλά όχι, ζυγίζει 157 γραμμάρια και είναι πιο ελαφρύ κατά 3 γραμμάρια από το M8.

HTC One M9 κατασκευη ποιοτητα

HTC One M9: Ποιότητα κατασκευής και υλικά

Το σώμα του HTC One M9 είναι πλήρως μεταλλικό, οι άκρες είναι στρογγυλεμένες και γυαλιστερές. Ο φακός της κάμερας αποτελείται από ζαφείρι, για αντοχή στις γρατζουνιές και μακροχρόνια χρήση. Τώρα κρατάω το χρυσό χρώμα, αλλά θα κυκλοφορήσει και σε χρυσό σε συνδυασμό με ασημί και σε ανθρακί. Το νιώθω σχετικά βολικό στο χέρι μου το M9, αλλά μερικές φορές και λίγο παγωμένο λόγω της μεταλλικής κατασκευής.

HTC One M9: Απόδοση, multitasking & HTC Sense UI

Τρέχει Android Lollipop 5.0.2 με HTC Sense 7.0 που είναι αρκετά γρήγορο στη περίπτωση του M9 και, όπως πάντα, μέσα υπάρχουν αρκετές εφαρμογές της HTC, όπως διαχειριστή αρχείων, gallery για προβολή εικόνων, αλλά και widget της HTC που προβάλει συγκεκριμένες εφαρμογές ανάλογα με την τοποθεσία μας. Όποιος θέλει βέβαια μπορεί να το αφαιρέσει, απλώς ένα widget είναι. Ακόμα, υπάρχει ξεχωριστή εφαρμογή που διαχειρίζεται τα themes του M9 και έχει άπειρες επιλογές για όλα τα γούστα, ώστε δύσκολα να βαρεθείτε το HTC One M9, πράγμα που αλλάζει σχεδόν τα πάντα με την αλλαγή του κάθε theme, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί, άλλα σαν το stock Android δεν έχει!

Πληκτρολόγιο

Το πληκτρολόγιο είναι αρκετά λιτό και γρήγορο στην πληκτρολόγηση, δε μου άρεσε που χρειάστηκα και τα δύο μου χέρια για να γράψω ένα απλό sms. Το design δε με κέρδισε και, προσωπικά, θα προτιμήσω και πάλι το stock του Lollipop.

HTC One M9 Keyboard

BoomSound & ήχος

Η εμφάνιση του μενού ρυθμίσεων στο HTC One M9 δε μπορώ να πω ότι με συγκίνησε, αλλά σίγουρα δεν θα μπορούσα να προσπεράσω έτσι απλά τα διπλά BoomSound ηχεία. Με υποστήριξη Dolby που είναι ό,τι πιο ποιοτικό έχω ακούσει από smartphone, χωρίς βέβαια να έχει μεγάλη διαφορά από το M8.

Τη κάμερα του HTC One M9 θα τη δούμε σε ξεχωριστό video αλλά και άρθρο μετά αλλά και πριν το update!

Κουμπιά

Όλα τα κουμπιά του HTC One M9 βρίσκονται στη δεξιά πλευρά, τα volume buttons είναι στη σωστή θέση και μου αρέσουν αφού είναι εύκολα προσβάσιμα. Το κουμπί ενεργοποίησης βρίσκεται σχεδόν στη μέση της δεξιάς πλευράς και είναι σχετικά δύσκολο και άβολο να το εντοπίσεις με την αφή. Θα προτιμούσα τα volume buttons να είναι αριστερά και το power button δεξιά και αρκετά πιο πάνω.

Απόδοση

Εδώ η αλλαγή είναι μόνο θετική, ο Qualcomm Snapdragon 810 θα χαρίσει στο HTC One M9 απειροελάχιστο χρόνο απόκρισης και κανένα κόλλημα. Έχει 8 πυρήνες, τέσσερις από τους οποίους είναι Cortex A53, χρονισμένους στο 1.5GHz, και οι υπόλοιποι τέσσερις A57 και χρονισμένοι στα 2.0GHz. Ακόμα, τα 3GB μνήμης RAM μπορεί να είναι λίγο υπερβολή για το μέσο χρήστη, αλλά όπως και να έχει θα βοηθήσουν αρκετά τους απαιτητικούς χρήστες με πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα ανοιχτές. Για τη κάμερα του M9, Toshiba, θα ετοιμάσω ξεχωριστό video αλλά και σχετικό άρθρο, γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι.

Review HTC One M9 – Συμπέρασμα

Το γενικό συμπέρασμα από το review είναι πως έχουμε μια πολύ γρήγορη συσκευή με premium υλικά κατασκευασμένη, άριστη ποιότητα ήχου, μεγάλη μπαταρία, μέτρια βασική κάμερα στη κατηγορία τιμής του, όχι και τόσο όμορφο UI και, ακόμα, κάτω από πίεση ανεβάζει θερμοκρασία. Τα συμπεράσματα δικά σας για το HTC One M9.


Αρχείο ειδήσεων TechValue για το HTC One M9

Επίσημη ανακοίνωση και τεχνικά χαρακτηριστικά

HTC One M9 ανακοινώθηκε επίσημα στην MWC

1 Μαρτίου 2015 by Paris

Το περιμέναμε εδώ και καιρό, το είχαμε δει σε πάρα πολλά leaks, ήρθε επιτέλους η ώρα να ανακοινωθεί και επίσημα. Μιλάμε φυσικά για το HTC One M9 που μόλις παρουσιάστηκε επίσημα στην σκηνή της Mobile World Congress της Βαρκελώνης. Και η φιλοσοφία πίσω από την νέα ναυαρχίδα των Ταϊβανέζων φαίνεται να συνοψίζεται καλύτερα από την έκφραση “if it ain’t broke, don’t fix it”. Το λέμε αυτό γιατί, όπως θα διαπιστώσετε και εσείς, η HTC δεν ρίσκαρε σχεδόν πουθενά με το νέο HTC One M9, αλλά φρόντισε να βελτιώσει το πολύ επιτυχημένο HTC One M8.

HTC One M9 Changes

HTC-One-M9-1

Ξεκινώντας από το design παρατηρούμε φυσικά την εκπληκτική ομοιότητα με το M8. Βέβαια, όταν μιλάμε για ένα τόσο όμορφο σχεδιασμό, δεν έχουμε κανένα παράπονο από την διατήρησή του. Η αλλαγή που παρατηρείται είναι πως πλέον το HTC One M9 θα είναι δίχρωμο (στην ασημένια του έκδοση), αφού το πίσω μέρος θα είναι ασημένιο και το πλάι θα είναι χρυσαφί. Στο μπροστινό μέρος κυριαρχούν εκτός από της οθόνης, για την οποία θα μιλήσουμε παρακάτω, τα BoomSound ηχεία που πλέον θα υποστηρίζουν 5.1 Surround ήχο. Ακόμα, υπάρχει στην κορυφή η UltraPixel κάμερα των 4.0MP -που συνήθως συναντούσαμε στο πίσω μέρος- για τις selfie φωτογραφίες σας, ενώ η βασική κάμερα είναι πλέον στα 20.0MP με Dual LED φλας, με τον αισθητήρα να είναι πλέον μονός, εγκαταλείποντας έτσι το Duo Camera setup του HTC One M8.

Αυτό που δεν υπέστη κάποια βελτίωση είναι η οθόνη του HTC One M9, η οποία παραμένει στις 5 ίντσες σε μέγεθος και στην 1080p ανάλυση, κάτι που δεν μας βρίσκει σε καμία περίπτωση αντίθετους, αφού δεν έχουμε δει ακόμα καμία συσκευή που να επωφελείται ιδιαίτερα από την 2Κ ανάλυση, εκτός ίσως από το Note 4 της Samsung.

Μικρές βελτιώσεις είχαμε και στο Software, που στο HTC One M9 θα είναι το νέο Sense 7 μαζί με το Android Lollipop. Συνήθως η HTC δίνει μεγάλη βαρύτητα στο Sense στις παρουσιάσεις αλλά μας έκανε εντύπωση πως δεν στάθηκε παρά ελάχιστα σε αυτό κατά την παρουσίαση του HTC One M9, γι’ αυτό και οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι οι αλλαγές θα είναι μικρές σε σχέση με το Sense 6.

HTC One M9 Specs

HTC-One-M9-2

Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του HTC One M9 είναι προφανώς ό,τι πιο πρόσφατο έχει να επιδείξει η αγορά με το SoC να είναι ο SnapDragon 810 συνοδευόμενος από 3GB μνήμης RAM, 32GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα επέκτασης μέσω καρτών microSD. Αναλυτικά τα specs έχουν ως εξής:
[alert-announce]

 • Οθόνη: 5-inch LCD, Full HD (1920 x 1080), 442 ppi
 • Επεξεργαστής: 64bit Qualcomm SnapDragon 810 4x2GHz + 4×1.5GHz
 • Κάμερα: 20.0MP rear camera with sapphire cover lens, UltraPixel front camera
 • RAM: 3GB
 • Εσωτερική Μνήμη: 32GB with microSD slot (up to 128GB)
 • Μπαταρία: 2840 mAh
 • Συνδεσιμότητα: Bluetooth 4.1 with aptX, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, HTC Connect, DLNA, HDMI MHL 3.0, CIR, NFC, micro-USB 2.0, GPS, GLONASS
 • Software: Android 5.0 with Sense 7.0
 • Επιπλέον Χαρακτηριστικά: Dual-tone metal unibody, themes, HTC Sense Home, One Gallery, Photo editor, FM radio
 • Διαστάσεις: 144.6 x 69.7 x 9.61 mm, 157 grams

[/alert-announce]

HTC One M9, διέρρευσε η λίστα με τα χαρακτηριστικά!

Έχουμε δει να κυκλοφορούν διαρροές και διαρροές στο διαδίκτυο όσον άφορα το HTC One M9 γνωστό στους περισσότερους και ως «Hima», χαρακτηριστικά βέβαια που δεν δείχνουν κάτι το επιβεβαιωμένο. Το HTC One M9 είναι από τα πιο πολυσυζητημένα smartphones, μάλιστα τα περισσότερα blogs καθώς και ιστοσελίδες τεχνολογικού περιεχόμενου άρχισαν να ασχολούνται μαζί του από τις αρχές του Δεκέμβρη του προηγούμενου έτους,. Ωστόσο όμως o γνωστός leaker @upleaks του Twitter ανέβασε μια λίστα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της επερχόμενης ναυαρχίδας της HTC.

HTC One M9 Χαρακτηριστικά

[alert-announce]

 • Οθόνη: 5” IPS FHD 1080p
 • Επεξεργαστής: 64-bit Snapdragon 810 (MSM8994) //2.0GHz  quad-core Cortex-57, //quad-core Cortex-A53 1.5GHz
 • Γραφικά: Adreno 430
 • Μνήμη RAM: 3Gb
 • Πίσω βασική κάμερα, 20.7 Megapixel με dual LED flash
 • Μπροστινή selfie κάμερα: 4 Megapixel UltraPixel
 • Εσωτερική μνήμη: 32G/64GB
 • BoomSound stereo speakers
 • Μπαταρία: 2840 mAh
 • Λειτουργικό σύστημα: Android Lollipop 5.0.2 με το νέο UI HTC Sense 7.0[/alert-announce]

HTC One M9

Τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του HTC One M9 θα περιβάλλονται από μια premium μεταλλική κατασκευή και σίγουρα ο συνδυασμός τους δείχνουν ότι το HTC One M9 θα συνεχίσει την επιτυχία της HTC. Το HTC One M9 μαζί με το Samsung Galaxy S6 αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους στο Mobile World Congress στις 2 Μαρτίου στη Βαρκελώνη. Ως τότε, μείνετε συντονισμένοι…