HTC & Google: Συμφωνία τριών ετών για κατασκευή Nexus;

Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που οι φήμες ήθελαν την Google να σταματά το πρόγραμμα Nexus για χάρη του Android Silver. Τελικά οι φήμες δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ και η Google συνέχισε να παράγει συσκευές με στοκ Android σε συνεργασία με διάφορους κατασκευαστές. Οι φετινές φήμες θέλουν την HTC να είναι ο κατασκευαστής της επόμενης Nexus συσκευής παίρνοντας την θέση των LG και Huawei. Μία νέα φήμη όμως κυκλοφορεί πλέον που εικάζει πως η συνεργασία των HTC & Google θα είναι μακροχρόνια.

HTC & Google: Τριετής συνεργασία κατασκευής Nexus;

HTC Google Nexus One
Η πρώτη Nexus συσκευή, το HTC Nexus One

Η Ταϊβανέζικη εταιρία ξέρει καλά από Nexus αφού ήταν η κατασκευάστρια του πρώτου Nexus smartphone, του Nexus One, αλλά και του Nexus 9 tablet. Οι τελευταίες φήμες την θέλουν όμως όχι μόνο κατασκευάστρια του επόμενου Nexus, αλλά αποκλειστική συνεργάτιδα της Google για τα επόμενα τρία χρόνια για την κατασκευή Nexus συσκευών. Αν οι φήμες βγουν αληθινές τότε μιλάμε για μία συμφωνία που θα εξασφαλίσει στην HTC εγγυημένη παραγωγή για αρκετό διάστημα. Στην κατάσταση που είναι αυτή τη στιγμή η εταιρία δεν νομίζουμε πως θα μπορούσε να αρνηθεί κάτι τέτοιο.

Υπάρχουν βέβαια πολλά που θα θέλαμε να μάθουμε ακόμα για αυτή την συμφωνία, αλλά ακόμα δεν τα γνωρίζουμε. Μία βασική λεπτομέρεια είναι το ποσοστό συμμετοχής της HTC στην σχεδίαση των συσκευών. Η Google μέχρι πριν λίγο καιρό μαθαίναμε ότι θέλει να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο στην κατασκευή των Nexus οπότε δεν αποκλείεται η HTC απλώς να είναι ο κατασκευαστής της συσκευής υπό της πλήρεις οδηγίες της Google, χωρίς να λαμβάνει αποφάσεις. Επίσης, δεν ξέρουμε αν η πιθανή συμφωνία αφορά μόνο smartphones ή και tablets, καθώς προηγούμενες φήμες ήθελαν την ASUS να αναλαμβάνει εκ νέου την κατασκευή ενός Nexus tablet το 2016.

HTC Nexus 9
Το HTC Nexus 9

Μία τελευταία λεπτομέρεια που δίνει κάποια βάση στην ιστορία, είναι πως ο γνωστός leaker “upleaks” σχολιάζοντας την είδηση στο κινέζικο social networking site Weibo έγραψε το εξής: “You know too much”, κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε πως υπάρχει αρκετή αλήθεια σε αυτή τη φήμη ασχέτως αν τελικά δεν υλοποιηθεί κάτι. Η όλη ιστορία έχει σίγουρα πολύ έντονο ενδιαφέρον και αν η φήμη αποδειχθεί πραγματική τότε μιλάμε για μια συμφωνία που θα αλλάξει κατά πολύ το πεδίο στην αγορά του Android και δεν μπορούμε παρά να περιμένουμε με ανυπομονησία.

Εσείς τι πιστεύετε, μπορεί μία τέτοια συμφωνία να αλλάξει το μέλλον της HTC στην αγορά των smarthones;

Sony