Η HTC δεν πέθανε ακόμα, ανακοίνωσε το HTC Desire 19s

Την HTC την έχουμε ξεχάσει εδώ και αρκετό καιρό είναι η αλήθεια. Η άλλοτε κορυφαία εταιρία στο χώρο του Android έχει σχεδόν αποσυρθεί από τον χώρο των smartphone, κυκλοφορώντας ελάχιστα μοντέλα το τελευταίο διάστημα, και δίνοντας έμφαση σε πιο niche τεχνολογίες όπως το VR και το blockchain. Δεν έχει αποχωρήσει πλήρως όμως καθώς ανακοίνωσε επίσημα το νέο low end HTC Desire 19S

HTC Desire 19s - 01

HTC Desire 19s: Τεχνικά χαρακτηριστικά

Η νέα συσκευή της HTC έρχεται με MediaTek Helio P22 chipset, το οποίο έχει επίσης 3GB μνήμης RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου ο οποίος είναι επεκτάσιμος μέσω καρτών microSD. Στο εσωτερικό του HTC Desire 19s βρίσκουμε επίσης και την μπαταρία των 3850mAh η οποία υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση στα 10W μέσω θύρας USB Type C. Ως low end συσκευή είναι λογικό να έχει headphone jack εγώ υπάρχει επίσης και NFC.

Στην μπροστινή πλευρά βρίσκουμε οθόνη 6,2 ιντσών η οποία έχει ανάλυση HD+ με αναλογία πλευρών 19:9. Το HTC Desire 19s δεν είναι full screen όμως καθώς έχει ένα μικρό water drop notch στην κορυφή της οθόνης. Εκεί έχει τοποθετηθεί η selfie κάμερα των 16MP. Η μπροστινή κάμερα δεν “λέει” και πολλά άλλα η πίσω κάμερα φαίνεται αρκετά καλή για την κατηγορία της συσκευής. Στην πλάτη του HTC Desire 19s υπάρχουν τρεις αισθητήρες. Ο κύριος είναι 13MP με διάφραγμα f/1.85, ενώ υπάρχουν ακόμα ένας αισθητήρας 5MP f/2.2 για ultra wide λήψεις και μια κάμερα 2MP η οποία λειτουργεί ως αισθητήρας βάθους. Στην πλάτη βρίσκουμε επίσης και τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

HTC Desire 19s - 03

Τα χαρακτηριστικά ολοκληρώνει το λογισμικό. Το HTC Desire 19s έρχεται με Android 9 Pie και Sense UI, κι ας έχουν περάσει πάνω δύο μήνες από τότε που κυκλοφόρησε το Android 10.

Τουλάχιστον η τιμή φαίνεται να είναι σε λογικά επίπεδα καθώς το HTC Desire 19s κοστολογείται περίπου στα $195 στην Ταϊβάν όπου και κυκλοφόρησε. Η συσκευή είναι εκεί άμεσα διαθέσιμη, αλλά, δεν ξέρουμε αν το νέο μοντέλο της HTC θα έχει ευρύτερη κυκλοφορία. Με την HTC να έχει αποχωρήσει από τις περισσότερες αγορές δύσκολα θα δούμε το HTC Desire 19s και στην Ευρώπη ή της Ελλάδα.

Sony