Honor 10 χαρακτηριστικά, ανακοινώθηκε και είναι ένα λίγο διαφορετικό Huawei P20

Το νέο flagship της Honor ανακοινώθηκε στην Κίνα, και η νέα συσκευή είναι πανομοιότυπη του Huawei P20. Το νέο Honor 10, όπως ονομάζεται, μοιάζει στα πάντα, από το design μέχρι και τα τεχνικά χαρακτηριστικά στο P20. Οι διαφοροποιήσεις είναι λίγες, με την σημαντικότερη να είναι πάντα η τιμή, αφού τα Honor συνήθως είναι πιο οικονομικά από τα αντίστοιχα Huawei.

Honor 10 pic1


Honor 10 – Τεχνικά χαρακτηριστικά

Το Honor 10 θα εξοπλίζεται με το ίδιο chipset του Huawei P20 με τον επεξεργαστή να είναι ο Kirin 970. Αντίθετα με το P20 όμως το Honor 10 θα έχει 6GB RAM. Ο αποθηκευτικός χώρος θα κυμαίνεται μεταξύ 64 και 128GB.

Ολόιδια και η οθόνη του νέου Honor flagship αφού έχει διαγώνιο 5,84 ιντσών και ανάλυση Full HD+ (2280×1080), και έχει ακόμα και το ίδιο notch. Η μπαταρία των 3400mAh μεταφέρθηκε και στο Honor 10, η οποία θα φορτίζει από θύρα USB Type-C. Ευτυχώς όμως εδώ θα υπάρχει η θύρα ακουστικών που απουσιάζει από το P20, αλλά απουσιάζει η υποστήριξη microSD.

Honor 10 – Σχεδίαση

Ακόμα και αν δεν σας το λέγαμε εμείς, από τις φωτογραφίες και μόνο θα καταλαβαίνατε ότι το νέο Honor είναι ένα P20 με άλλο όνομα. Το design είναι ολόιδια πλην της τοποθέτησης της κάμερας στο πίσω μέρος. Εκτός του notch στο μπροστά μέρος θα βρούμε πολύ μικρά bezel και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Η κατασκευή είναι από μέταλλο και γυαλί στις δύο πλευρές.

Honor 10 pic2

Honor 10 – Κάμερα

Η κάμερα του Honor 10 δεν έχει μόνο διαφορετική τοποθέτηση στο πίσω μέρος αλλά και διαφορετικά specs. Φυσικά το branding της Leica λείπει, αυτό είναι προνόμιο μόνο των Huawei smartphone. Οι αισθητήρες όμως είναι δύο, ένας έγχρωμος και ένας ασπρόμαυρος. Ο βασικός RGB αισθητήρας είναι ανάλυσης 16MP f/1.8 ενώ ο δεύτερος μονόχρωμος 24MP. Στο μπροστά μέρος, εντός του notch, βρίσκουμε την selfie κάμερα των 24MP.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Όπως είπαμε και στον πρόλογο το Honor 10 ανακοινώθηκε για την αγορά της Κίνας. Αυτό σημαίνει ότι από εκεί θα ξεκινήσει την κυκλοφορία του. Τα διαθέσιμα χρώματα είναι μπλε, μωβ, μαύρο και γκρι. Η τιμή της νέας ναυαρχίδας θα είναι στα CNY 2599 για την έκδοση 6/64GB, δηλαδή περίπου $415. Το μοντέλο 6/128GB θα κοστίζει CNY 2999 που μεταφράζεται σε $480. Η διεθνής ημερομηνία κυκλοφορίας της συσκευής θα είναι στις 15 Μαΐου και λογικά θα το δούμε και στα μέρη μας, απλά μένει να μάθουμε την τιμή σε ευρώ.

από

Sony