Η HMD Global και η Nokia αποχωρούν από την αγορά των Android ναυαρχίδων

Σε μία αναμενόμενη κίνηση, η HMD Global επιβεβαίωσε και επίσημα πως δεν θα κυκλοφορήσει ξανά στο άμεσο μέλλον νέα ναυαρχίδα με την επωνυμία Nokia. Όπως δήλωσε ο Adam Ferguson, επικεφαλής Marketing της HMD, το να κυκλοφορήσουμε ένα τηλέφωνο με τιμή $800 δεν έχει κανένα νόημα για την εταιρία τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Η εταιρία θα συνεχίσει να επενδύει στη μεσαία και την entry level κατηγορία, ένας τομέας που σίγουρα είναι ανταγωνιστικός. Μάλιστα οι προσπάθειές της HMD αποδίδουν καρπούς, καθώς η εταιρία έχει κέρδη από το Q3 του 2021, ενώ το Q4 του 2021 ήταν το πιο επικερδές τρίμηνο για αυτή! Για πρωτάρα, η HMD Global δεν τα πήγε και τόσο άσχημα με το όνομα της Nokia, ειδικά αν δούμε παραδείγματα όπως αυτό της Onward Mobility, η οποία δεν κατάφερε να αναστήσει την BlackBerry.

Έτσι συσκευές όπως το Nokia 9 PureView ανήκουν πλέον και επίσημα στο παρελθόν και σίγουρα δύσκολα θα δούμε αντικαταστάτη. Βέβαια, ίσως αυτή να είναι και η σωστή επιλογή. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις εταιριών (HTC, LG κ.α.) που δεν κατάφεραν να βρουν μία κατηγορία στην οποία θα παραμείνουν ανταγωνιστικές και αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν εντελώς από την αγορά. Εννοείται πως δική μας θέληση είναι όχι μόνο να παραμείνει ζωντανό το όνομα της Nokia, αλλά να δούμε και ενδιαφέρουσες συσκευές οι οποίες θα υποστηριχθούν από την εταιρία.