Πόσο κοστίζει το νέο ηλεκτρικό πυροσβεστικό όχημα της Volvo;

Μετά τις φωτιές που ξέσπασαν σε όλη τη χώρα καταστρέφοντας φύση και περιουσίες κάποιοι σίγουρα θα αναρωτιούνται αν υπάρχουν νέας τεχνολογίας πυροσβεστικά οχήματα και αν ναι πόσο κοστίζουν; Με μία γρήγορη αναζήτηση δεν είναι καθόλου εύκολο να βρει κάποιος τέτοιες πληροφορίες. Αυτό γιατί συνήθως οι εταιρίες που τα κατασκευάζουν δεν δημοσιεύουν τιμές καθώς μιλάμε για οχήματα που δεν προσφέρονται σε τιμές λιανικής.

Έτσι φροντίσαμε στο TechValue.gr να κάνουμε μία εκτενή έρευνα για να μάθουμε πόσο κοστίζει όχι ένα τυχαίο καινούργιο πυροσβεστικό όχημα, αλλά το καλύτερο! Η έρευνα μας κατέληξε στο νέο ηλεκτρικό Volvo RT (Revolutionary Technology). Η Volvo δημιούργησε το συγκεκριμένο πυροσβεστικό όχημα σε συνεργασία με την Rosenbauer, έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές πυροσβεστικών οχημάτων παγκοσμίως, οπότε δεν πρόκειται για ένα τυχαίο πυροσβεστικό όχημα.

Volvo RT ηλεκτρικό πυροσβεστικό όχημα

Το Vovlo RT μπορεί να κινηθεί 100% με ηλεκτρική ενέργεια, αλλά διαθέτει και έναν “παραδοσιακό” κινητήρα diesel σε περίπτωση που χρειαστεί να διανύσει περισσότερα χιλιόμετρα. Είναι περιττό να αναφέρουμε πως οι τεχνολογίες και η αποτελεσματικότητα που προσφέρει 1 μόνο Volvo RT ξεπερνάνε κατά πολύ τις δυνατότητες των αντίστοιχων Ελληνικών οχημάτων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα με τον ανταγωνιστεί του Volvo RT, που προορίζεσαι για την Αμερική και κατασκευάζεται αποκλειστικά από την Rosenbauer, κοστίζει περίπου 1.2$ εκατομμύρια δολάρια, ποσό αστείο για την Ελληνική οικονομία. Αυτό φυσικά ήταν μόνο ένα παράδειγμα καθώς υπάρχουν και πιο αποτελεσματικά οχήματα για δασικές πυρκαγιές και μάλιστα πολλά από αυτά παράγονται σε Ιταλία και Αυστρία.

Volvo Penta PDF Δελτίο Τύπου

Asus ZenFone 8 Android