Το HarmonyOS της Huawei βασίζεται σε… Android framework

Η Huawei όντας αποκομμένη από πολλές εταιρίες και -κυρίως- από την Αμερικανική κυβέρνηση, έχει εντείνει την προσπάθειά της να ανεξαρτητοποιηθεί. Το HarmonyOS 2.0 είναι το λειτουργικό σύστημα της εταιρίας το οποίο πριν λίγες εβδομάδες έγινε διαθέσιμο σε μορφή beta. Για την ώρα οι συσκευές που υποστηρίζονται είναι ελάχιστες, ωστόσο αρκετοί προγραμματιστές είχαν την ευκαιρία να “παίξουν” με αυτό.

harmony os android

Τα ευρήματα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σίγουρα μας γεμίζουν ερωτηματικά. Ένας προγραμματιστής δοκιμάζοντας έφτασε στο συμπέρασμα πως το ανεξάρτητο λειτουργικό της Huawei πατάει πάνω σε Android Framework. Ωστόσο η εταιρία έχει “κρύψει” κάθε αναφορά στο Android και την αντικατέστησε με το δικό της “HarmonyOS”.

Τι είναι η RAM;

Η Huawei επίσημα έχει αναφέρει πως το HarmonyOS πατάει πάνω στο Android Open Source Project, ωστόσο αυτό θεωρείται μία πρόχειρη λύση. Ο στόχος είναι μελλοντικά να γίνει η μεταφορά σε ένα νέο framework, δημιουργημένο από την ίδια. Φυσικά τα παραπάνω είναι μόνο σχέδια. Για την ώρα το λειτουργικό μοιάζει τελείως ανέτοιμο και σίγουρα μακριά από την τελική του μορφή. Εκτός, αν ο πραγματικός στόχος είναι να γίνει fork το AOSP και έτσι η εταιρία να κυκλοφορεί μια δική της “Android διανομή”.