Ηuawei: Το HarmonyOS είναι μόνο για την Κίνα

Η Huawei αναπτύσσει το δικό της λειτουργικό σύστημα εδώ και χρόνια, το HarmonyOS για διάφορους τύπους υλικού. Από τις 30 Οκτωβρίου, ο αριθμός των συσκευών που αναβαθμίστηκαν στο HarmonyOS 4 ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια. Επιπλέον, ο αριθμός των συσκευών του Harmony Ecosystem ξεπέρασε τα 700 εκατομμύρια από τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους. Η Huawei εγκαινίασε επίσης το Petal Chuxing, μια εφαρμογή ride-hailing που τρέχει στη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

Παρά τις εξελίξεις, η Huawei έχει δηλώσει ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν σχέδια για τη χρήση του HarmonyOS εκτός Κίνας. Οι χρήστες εκτός Κίνας μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν εφαρμογές Android μέσω του skin Android της Huawei, EMUI. Ωστόσο, γνώστες του κλάδου ανέφεραν ότι η Huawei έχει εσωτερικά σχέδια για την κυκλοφορία μιας έκδοσης του HarmonyOS που δεν είναι συμβατή με το Android το επόμενο έτος.

Εάν η Huawei επρόκειτο να χρησιμοποιήσει το HarmonyOS σε μη κινεζικά μοντέλα, θα αντιμετώπιζε αρκετές προκλήσεις. Αυτές περιλαμβάνουν την έλλειψη εφαρμογών, το κλείδωμα και το ενδεχόμενο εμπορικής απαγόρευσης. Η Huawei θα πρέπει να διασφαλίσει ότι το λειτουργικό της σύστημα είναι συμβατό με τις υπάρχουσες εφαρμογές και ότι οι προγραμματιστές είναι σε θέση να δημιουργήσουν νέες εφαρμογές για την πλατφόρμα.

Κάνε απόρριψη κλήσεων όταν σε καλούν με απόκρυψη

Επιπλέον, η Huawei θα πρέπει να διασφαλίσει ότι οι χρήστες δεν θα κλειδώνονται στη χρήση των προϊόντων της και ότι θα μπορούν να εναλλάσσονται μεταξύ διαφορετικών λειτουργικών συστημάτων χωρίς δυσκολία. Τέλος, η Huawei θα πρέπει να γνωρίζει τυχόν πιθανές εμπορικές απαγορεύσεις που θα μπορούσαν να την εμποδίσουν να χρησιμοποιήσει το HarmonyOS σε ορισμένες χώρες.

Παρά τις προκλήσεις, η Huawei συνεχίζει να αναπτύσσει το HarmonyOS και να επεκτείνει τις δυνατότητές του. Μένει να δούμε αν η Huawei θα μπορέσει μελλοντικά να χρησιμοποιήσει με επιτυχία το HarmonyOS σε smartphones εκτός Κίνας.

Huawei Mate 40