Καταναλωτές επιστρέφουν tablet της Huawei λόγω έλλειψης Google Play

Σε μία απίστευτη και όμως πραγματική ιστορία είναι για ακόμη μία φορά “μπλεγμένη” η Huawei. Σύμφωνα με πληροφορίες του Techblog.gr, καταναλωτές που αγόρασαν στο Black Friday επιστρέφουν tablet της Huawei στα καταστήματα αγοράς. Ο λόγος; Φυσικά η έλλειψη των Google Services.

huawei tablet

Πιο αναλυτικά, το προηγούμενο διάστημα, συμπεριλαμβανομένης και της Black Friday πολλοί στράφηκαν στο Huawei MatePad T. Οι προωθητικές ενέργειες, σε συνδυασμό με τις αυξημένες ανάγκες λόγω τηλε-εκπαιδεύσης, έκαναν τα tablet να “πετάνε” από τα ράφια. Λίγες ημέρες αργότερα, τα περιστατικά επιστροφών σημείωσαν τεράστια αύξηση. Καταναλωτές θέλανε να γυρίσουν πίσω τις νέες τους συσκευές, μόλις κατάλαβαν ότι αυτά δεν διαθέτουν τις υπηρεσίες της Google (Gmail, Maps, YouTube, Chrome κ.α.). Ταυτόχρονα η εγκατάσταση εφαρμογών ήταν δυσκολότερη από ότι περίμεναν, αφού το Google Play Store απουσιάζει και αυτό από τις νέες συσκευές της Huawei.

Το παραπάνω φυσικά δεν είναι κάτι νέο για τους περισσότερους, πόσο μάλλον για τους αναγνώστες μας. Όμως λόγω του κλεισίματος των καταστημάτων και της απουσίας συζήτησης μεταξύ πελάτη-αγοραστή, τα καταστήματα ίσως όφειλαν να ενημερώσουν καλύτερα τους αγοραστές. Έτσι θα προστάτευαν καλύτερα τους καταναλωτές και θα αποφεύγονταν η παραπάνω εξέλιξη.

Από την πλευρά της η Huawei δεν μπορεί να κάνει πολλά παραπάνω, ούτε θα περίμενε κανείς να διαφημίσει το μειονέκτημα των συσκευών της. Μάλιστα πολλές φορές ζητά από τα μέσα να αποκρύπτουν την έλλειψη Google Services. Φυσικά η εταιρία έχει το δικό της App Gallery ενώ στο ίντερνετ υπάρχουν αναλυτική οδηγοί για εγκατάσταση εφαρμογών από τρίτες πηγές, ή ακόμη και για εγκατάσταση Google Services (GSM) σε Huawei συσκευές. Διαδικασίες εύκολες για τους διαβασμένους, αλλά περίπλοκες και δυσνόητες για τους απλούς χρήστες.

πηγή

OnePlus Nord Android