Greedfall, η Spiders επιστρέφει με έναν νέο fantasy RPG τίτλο

Τα τελευταία χρόνια, η Spiders μέσα από τις δημιουργίες της, ενισχύει την RPG φαρέτρα της με νέους τίτλους. Το setting αλλάζει κάθε φορά, ανάλογα με την θεματολογία του τίτλου. Παρουσιάζονται dark fantasy ή φουτουριστικοί κόσμοι, όπως στο Bound by Flame ή στο The Technomancer αντίστοιχα. Η Focus Home Interactive στηρίζει σε αυτή την προσπάθεια την Spiders για άλλη μία φορά. Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα το studio επιστρέφει με το GreedFall. Ένα παιχνίδι που θα μεταφέρει τους παίχτες στον 17ο αιώνα.

GreedFall


GreedFall

Πέρα από την ανακοίνωση, δόθηκαν και μερικές χρήσιμες πληροφορίες για το τι θα δούμε από τον νέο τίτλο. Το GreedFall μεταφέρει τους παίχτες σε μια νέα ήπειρο. Πέρα από τους μόνιμους κατοίκους, στο νησί καταφθάνουν αποικιοκράτες, κυνηγοί θησαυρών και μισθοφόροι. Οι φήμες που υπάρχουν για τον νέο αυτό άγνωστο κόσμο, λένε πως είναι γεμάτος με πλούτη.

Ένα από τα κυρία χαρακτηριστικά του νησιού να είναι η μαγεία. Όλα αυτά συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα. Οι κάτοικοι προσπαθούν να υπερασπιστούν την πατρίδα τους από τους διάφορους εισβολείς. Στη προσπάθεια αυτή δεν είναι μόνοι τους, καθώς έχουν τη βοήθεια των υπερφυσικών πλασμάτων που βρίσκονται στο πλευρό τους.

GreedFall

GreedFall

To GreedFall θα λαμβάνει χώρα τον 17ο αιώνα και θα έχει έντονες επιρροές από την ιστορική περίοδο του Baroque που αναπτύχθηκε εκείνη την εποχή. Πληροφοριακά, μετά την Αναγέννηση ξεκίνησε η εποχή του Baroque. Τόπος γέννησης είναι η Ρώμη και αργότερα εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη και εφαρμόστηκε σε πολλές τέχνες, όπως μουσική, ζωγραφική, κλπ.

Σε ανακοίνωση προχώρησαν και οι δύο εταιρίες, με την Spiders να τονίζει πως το GreedFall θα εστιάζει στους παραδοσιακούς RPG μηχανισμούς. Στην οικοδόμηση και δημιουργία αυτού του παράξενου κόσμο και στα μυστήρια που θα βρεθούμε να λύσουμε, ο χαρακτήρας μας θα παίξει σημαντικό ρόλο. Ουσιαστικά με τις απόφασης που θα περνούμε, θα έχουμε και τον ανάλογο αντίκτυπο στην ιστορία σε μεγάλο βαθμό.

GreedFall

GreedFall

Όπως στα περισσότερα σύγχρονα RPG, θα βρεθούμε μπροστά σε ένα μεγάλο ανοιχτό κόσμο για εξερεύνηση. Οι αποστολές που θα μας ανατεθούν θα έχουν πολλούς τρόπους επίλυσης. Τα μέσα είναι πολλά, όπως διπλωματία, παραπλάνηση ή με τη χρήση Stealth προσέγγισης. Ο κόσμος του GreedFall είναι ένας διαρκής εξελισσόμενος κόσμος, με εμάς να είμαστε κομμάτι αυτού.

Ο διευθύνοντας σύμβουλος της Spiders ευχαρίστησε την Focus Home Interactive για την στήριξη της όλα αυτά τα χρόνια. Τόνισε για την σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί και δήλωσε χαρούμενος για την υποστήριξη που λαμβάνουν και τώρα μέσα από το φιλόδοξο project του GreedFall.

GreedFall

O πρόεδρος της Focus Home Interactive απάντησε πως όπως στο παρελθόν, έτσι και τώρα η εταιρία θα βρεθεί στο πλευρό της Spiders. Σκοπός είναι να δώσει την δυνατότητα ακόμα περισσότερος κόσμος να γνωρίσει τούς τίτλους της και η ίδια η Spiders να βελτιωθεί μέσα από τα παιχνίδια της. Το GreedFall θα κυκλοφορήσει το 2018 για PC, PS4 και Xbox one. Περισσότερα στο trailer που ακολουθεί.

GreedFall

Πηγή