Έρευνα: Αυτές είναι οι 5 πιο επιτυχημένες εταιρίες smartphone στην Ελλάδα!

Μία άκρως ενδιαφέρουσα έκθεση για την Ελληνική αγορά παρουσίασε η εταιρία αναλύσεων Canalys. Ανάμεσα σε άλλα η έρευνα παρουσιάζει και στοιχεία για την αγορά των smartphone στην χώρα μας.

Όπως θα δείτε και στον παρακάτω πίνακα η Xiaomi, παίζει χωρίς αντίπαλο. Η εταιρία όχι μόνο κατέχει το 51% της αγοράς (!!!), αλλά βρίσκεται σε ανοδική πορεία καθώς σε σχέση με πέρυσι έχει αύξηση 113%. Στη δεύτερη θέση της λίστας ακολουθεί η Samsung, η οποία έχασε την πρώτη θέση πρόσφατα. Η εταιρία κατέχει πλέον το 22% της αγοράς.

Στην τρίτη θέση έχουμε μία έκπληξη αφού η TCL είχε αύξηση 1430% σε σχέση με πέρυσι και πλέον καταλαμβάνει το 11%! Μάλιστα η εταιρία ξεπέρασε και την Apple η οποία έχει μόλις το 6% της αγοράς. Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι φυσικά πολύ μικρό σε σχέση με αυτά που έχει σε άλλες χώρες. Την πεντάδα κλείνει η Realme, με ποσοστό 4%. Η αλήθεια είναι πως την περιμέναμε υψηλότερα, ανάλογα και με την προώθηση που έχουμε δει για τις συσκευές τις εταιρίας στην εγχώρια αγορά.

Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε πως δεν έχουμε κάποια ενημέρωση για την εγκυρότητα των στοιχείων της Canalys. Η ύπαρξη της TCL στη λίστα μας δίνει λόγους να πιστεύουμε πως τα στοιχεία πιθανώς προέρχονται από τα επίσημα κανάλια διανομής, αφού η TCL είναι ανύπαρκτη στις δημοφιλέστερες συσκευές του Skroutz.

I can only show you the door...