Η VPN υπηρεσία της Google

Μπορεί στους περισσότερους να φανεί παράξενο, όμως η Google έχει αναπτύξει την δική της VPN υπηρεσία. Το Google VPN έχει αναπτυχθεί με στόχο την προστασία της ταυτότητας του χρήστη, προσφέροντας επιπλέον προστασία στο διαδίκτυο.

Google VPN

Αρχικά, πρέπει να σημειώσουμε πως το Google VPN αποτελεί μέλος του προγράμματος Google One και περιλαμβάνεται στο πακέτο που ξεκινά από τα €9.99 τον μήνα. Στο συγκεκριμένο πακέτο πέρα από το VPN, προσφέρονται 2TB αποθηκευτικού χώρου και άλλες επιπλέον δυνατότητες.

Πίσω στο ίδιο το Google VPN, η χρήση του περιορίζεται σε συσκευές Android. Για να ενεργοποιηθεί θα χρειαστεί να το ενεργοποιήσουμε μέσω της εφαρμογής του Google One. Έπειτα τα δεδομένα χρήσης του διαδικτύου μας θα είναι κρυπτογραγημένα, και θα μεταφέρονται μέσα από τους διακομιστές της Google.

Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι όπως θα περίμεναν οι περισσότεροι όσον αφορά τη λειτουργία ενός VPN. Ο μέσος χρήστης, ξεκινά να ψάχνει για VPN με στόχο να αλλάξει την τοποθεσία του, ώστε να αποκτήσει πρόσβαση σε περιεχόμενο που δεν είναι διαθέσιμο στην χώρα του. Αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει στην υπηρεσία της Google, με τους χρήστες να μην έχουν τη δυνατότητα αλλαγής της IP τους.

Επομένως η υπηρεσία VPN της Google μπορεί να βοηθήσει μόνο σε περίπτωση που κάποιος αναζητά ένα τρόπο να περιηγηθεί με περισσότερη ασφάλεια στο διαδίκτυο, κρύβοντας την IP του.