Μελλοντικές ενημερώσεις των Google Services θα βελτιώνουν τις επιδόσεις των SnapDragon

Άκρως ενδιαφέρουσες ήταν οι πληροφορίες από την τελευταία ανακοίνωση των Qualcomm και Google. Οι δύο εταιρίες στα πλαίσια του Google I/O 2021 αποκάλυψαν πως οι μελλοντικές αναβαθμίσεις των Google Services θα περιλαμβάνουν ενημερώσεις και για το Neural Network API.

qualcomm

Το παραπάνω είναι άκρως σημαντικό αφού πρακτικά οι επιδόσεις των συσκευών μας σε διάφορες λειτουργίες θα βελτιώνονται χωρίς να πρέπει να τις αντικαθιστούμε με νεότερες. Μέσω του NN API οι προγραμματιστές μπορούν να τρέχουν κάποιους αλγορίθμους που βασίζονται σε νευρωνικά δίκτυα σε τοπικό επίπεδο. Σύμφωνα με την Google και την Qualcomm εφαρμογές όπως το Google Assistant και το Maps μπορεί να γίνουν καλύτερες και πιο έξυπνες με τις αναβαθμίσεις του NNAPI σε παλιές συσκευές.

Ευχάριστα, είναι τα νέα και για τους προγραμματιστές. Αυτοί θα μπορούν να καλούν τις τελευταίες συναρτήσεις του NNAPI και να είναι σίγουροι πως οι παλαιότερες συσκευές θα είναι σε θέση να τις εκτελέσουν. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη η οποία θα δώσει νέο αέρα σε αρκετές εφαρμογές. Μένει να δούμε πόσο σύντομα θα ξεκινήσει η παραπάνω διαδικασία.

πηγή

Asus ZenFone 8 Android