Οι αισθητήρες του Project Soli στο Google Pixel 4 θα δουλεύουν και στην Ελλάδα

Το Pixel 4 είναι ίσως το smartphone το οποίο έχει υποστεί τις περισσότερες διαρροές από οποιοδήποτε άλλο. Τόσα ήταν τα leaks που η ίδια η Google επιβεβαίωσε κάποια από τα χαρακτηριστικά μήνες πριν την παρουσίαση. Το Project Soli είναι ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά και υπόσχεται να προσφέρει έναν νέο τρόπο αλληλεπίδρασης με το smartphone μέσα από χειρονομίες, χωρίς άγγιγμα της συσκευής.

Ανακοινώθηκε το Google Pixel 4, βρες εδώ όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Κάτι παρόμοιο είδαμε και στο LG G8 ThinQ το οποίο χρησιμοποιεί μια ToF κάμερα για να καταλάβει τις κινήσεις του χεριού. Στο Google Pixel 4 όμως, οι αισθητήρες του Project Soli χρησιμοποιούν τεχνολογία radar. Αυτό σημαίνει πως εκπέμπουν κύματα για να σκανάρουν το χώρο μπροστά από τους αισθητήρες. Οι συχνότητες εκπομπής του radar του Project Soli υπόκεινται σε νομοθετική ρύθμιση σε διάφορες χώρες, όπως και στην Ευρώπη. Οπότε η σάρωση είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν θα δουλεύει σε όλες τις χώρες όπου θα χρησιμοποιείται το νέο Google Pixel.

Google Pixel 4 radar

Στη περίπτωση της Ευρώπης όμως, όπως και σε αυτή της Ελλάδας, το φάσμα λειτουργίας του Project Soli συμπίπτει με μια συχνότητα που είναι διαθέσιμη για εμπορική χρήση, οπότε και το πολυαναμενόμενο νέο χαρακτηριστικό του Google Pixel 4 θα δουλεύει κανονικά. Συνολικά, η Google φαίνεται πως έχει εξασφαλίσει άδεια για τη χρήση του Project Soli σε 38 χώρες. Οι περισσότερες είναι στην Ευρώπη και στην Αμερική. Μεγάλοι απόντες είναι χώρες όπως η Ιαπωνία, η Ινδία, και η Αυστραλία.

Gestures για έλεγχο μουσικής με το Project Soli

Εκτός από τη λίστα με τις χώρες οι οποίες θα υποστηρίζουν το Project Soli, μάθαμε επίσης και μερικές από τις εφαρμογές που θα το υποστηρίζουν. Πέρα από τον χειρισμό βασικών λειτουργιών της συσκευής, με το Soli θα μπορείς να χειριστείς και εφαρμογές μουσικής. Μέσα από gestures θα μπορείς να ολοκληρώσεις ενέργειες όπως αναπαραγωγή/παύση, επόμενο/προηγούμενο τραγούδι και άλλα. ΜΕρικές από τις εφαρμογές που θα δουλεύουν “out of the box” με το Motion Sense interface του Google Pixel 4 θα είναι το YouTube (προφανώς), το Spotify, το Amazon Music και αρκετές ακόμα.

https://www.youtube.com/watch?v=KnRbXWojW7c

Τώρα μένει να δούμε για τι άλλο θα χρησιμοποιείται η Motion Sense τεχνολογία που βασίζεται στο Project Soli. Αν μείνει μόνο στον βασικό χειρισμό της συσκευής και στο face unlock τότε μιλάμε για ένα απλό gimmick. Αν η Google ετοιμάσει κάτι ακόμα πιο καινοτόμο ίσως καταφέρει να δημιουργήσει έναν πραγματικά νέο και επαναστατικό τρόπο χειρισμού του smartphone.

Όλες οι δυνατότητες του Project Soli αλλά και του Pixel 4 γενικότερα θα γίνουν γνωστές στις 15 Οκτωβρίου. Η Google διοργανώνει το “Made by Google” event εκείνη την ημέρα στην Νέα Υόρκη, και θα αποκαλύψει όλες τις νέες συσκευές της.

Sony