Οι εφαρμογές που εγκαθιστάς εκτός Google Play σύντομα θα λαμβάνουν updates μέσω αυτού!

Πόσες φορές δεν έχεις εγκαταστήσει στη συσκευή σου κάποια εφαρμογή εκτός Google Play, απλά με sideload των .apk αρχείων της συγκεκριμένης εφαρμογής; Σε ορισμένες χώρες μάλιστα, όπου η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι περιορισμένη, μια τέτοια πρακτική είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη.

Το πρόβλημα όμως, της εγκατάστασης εφαρμογών εκτός Google Play, είναι ότι ορισμένες φορές κάτι τέτοιο ενέχει κινδύνους ως προς την ασφάλεια. Επιπλέον, οι εφαρμογές που εγκαθιστάς με αυτόν τον τρόπο δεν μπορούν να λάβουν updates. Η Google θέλει να βάλει ένα τέλος σε αυτό.

Σύντομα, θα προσθέσει κάποια metadata ασφαλείας σε αυτά τα .apks που θα επιτρέψει στα apps αυτά να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά ασφαλείας και τις δυνατότητες ενημέρωσης, όπως και οι λοιπές εφαρμογές που κατεβάζεις απευθείας από το Play Store.

Η Google θα μπορέσει να πιστοποιήσει τις εφαρμογές αυτές, ακόμη και όταν η συσκευή στην οποία είναι εγκατεστημένες, δεν βρίσκεται συνδεδεμένη στο διαδίκτυο. Μόλις ο χρήστης αποκτήσει πρόσβαση στο διαδίκτυο, οι εφαρμογές θα προστεθούν στη βιβλιοθήκη των εφαρμογών και θα λαμβάνουν συχνές ενημερώσεις.

Κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός offline δικτύου διαμοιρασμού, με την έγκριση του Google Play Store. Τέλος, οι developers δεν θα χρειαστεί να κάνουν κάποιες αλλαγές, για να εντάξουν τις εφαρμογές στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

από: phonearena.com

Android