Google Pixel XL 2 – Διέρρευσε render και πολλές πληροφορίες

Η πρώτη γενιά των Pixel smartphone σηματοδότησε μία μεγάλη αλλαγή στον τρόπο που η Google προσεγγίζει την αγορά των έξυπνων τηλεφώνων. Τα κινητά της εταιρίας τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα εναντίον του iPhone στην premium κατηγορία. Αυτή η αλλαγή είχε σαν αποτέλεσμα δύο smartphones με κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, premium κατασκευή και εξαιρετική κάμερα.

Τα παράπονα ήταν ελάχιστα, αλλά όπως είναι λογικό υπήρχαν κάποια. Για παράδειγμα τα μεγάλα bezels. Σύμφωνα όμως με μία διαρροή του Android Police, η Google δεν θα αφήσει τίποτα στην τύχη φέτος. Δείτε αναλυτικά τι περιμένουμε στο νέο Google Pixel XL 2 και πώς θα μοιάζει αυτό.


Google Pixel XL 2 img2

Google Pixel XL 2 – Μικρότερα bezels και όχι μόνο

Το πρώτο πράγμα που έρχεται να διορθώσει η Google στο φετινό Pixel XL είναι τα μεγάλα bezels του πρώτου μοντέλου. Όπως επιτάσσουν τα σχεδιαστικά trends του 2017, το Google Pixel XL 2 θα έχει πολύ μικρά περιθώρια γύρω από την οθόνη. Η κατασκευή του μεγάλου μοντέλου φαίνεται πως θα γίνει φέτος από την LG και η σχεδίαση του μπροστινού μέρους θυμίζει αρκετά το LG G6 με την Full Vision οθόνη του.

Η γενικότερη όμως σχεδιαστική γλώσσα δεν έχει αλλάξει πολύ στο Google Pixel XL 2. Το πίσω μέρος διαθέτει ένα μεγάλο γυάλινο “παράθυρο” και στη μέση υπάρχει ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων. Τον σχεδιασμό συμπληρώνει η μεταλλική κατασκευή, όπως και στο πρώτο Google Pixel.

Το highlight του νέου μοντέλου όμως φαίνεται πως θα είναι η νέα οθόνη. Αυτή θα έχει αναλογία 2:118:9 αν προτιμάτε) και θα είναι διαγωνίου 6″. Το πάνελ θα είναι AMOLED και θα είναι και αυτό φτιαγμένο από την LG, με τις γωνίες να είναι στρογγυλεμένες.

Κάποια επιπλέον πράγματα που μπορούμε να διακρίνουμε από την φωτογραφία που διέρρευσε είναι το πολύ μεγάλο ακουστικό στην κορυφή. Ελπίζουμε αυτό να σημαίνει πως το ακουστικό θα συνεργάζεται με ένα ηχείο στην κάτω πλευρά, για την δημιουργία στερεοφωνικού ήχου. Ακόμα, ο αισθητήρας της κάμερας δείχνει πολύ μεγάλος σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα. Αυτό όμως δεν ξέρουμε κατά πόσο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αυτή τη στιγμή.

Google Pixel XL 2

Google Pixel XL 2 – Squeezable frame

Κάτι τελευταίο, αλλά πολύ ενδιαφέρον, που διέρρευσε είναι πως το Google Pixel XL 2 θα εξοπλίζεται με “squeezable frame”, όπως ακριβώς και το HTC U11. Το περίεργο είναι ότι η κατασκευή θα γίνει από την LG, όπως είπαμε, και όχι από την HTC. Πιθανόν η Google να έκανε license την τεχνολογία αυτή, η οποία στο Pixel XL 2 θα χρησιμοποιηθεί για την διάδραση με το Google Assistant.

Google Pixel XL 2 – Τι περιμένουμε να μάθουμε

Αυτό που ανυπομονούμε να μάθουμε είναι αν το Google Pixel XL 2 θα είναι ανθεκτικό κινητό (αδιάβροχο), όπως δηλαδή πολλά από τα φετινά flagships. Επίσης, δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να επιβεβαιωθεί αν η νέα συσκευή θα διαθέτει υποδοχή για ακουστικά. Ελπίζουμε πως η Google θα λειτουργήσει λογικά και δεν θα αφαιρέσει ένα χαρακτηριστικό που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν αυτονόητο στα smartphones.

Από την πρώτη αυτή εικόνα, πάντως, ομολογώ ότι το νέο Google Pixel XL 2 μοιάζει πανέμορφο. Θα διαθέτει σίγουρα κορυφαία χαρακτηριστικά και κάμερα. Επιπλέον, πολλά από τα παράπονα της πρώτης γενιάς φαίνεται πως έχουν διορθωθεί. Έτσι, το Google Pixel XL 2 θα γίνει λογικά η πρώτη επιλογή για όσους ψάχνουν για flagship πρόταση σύντομα. Το μόνο που δυστυχώς θα μας χαλάσει όλους είναι η τιμή, αφού είναι απίθανο να αλλάξει κάτι σε αυτό το κομμάτι της στρατηγικής της η Google.

Η παραπάνω διαρροή θα πρέπει να θεωρείται πολύ αξιόπιστη. Το Android Police έχει στο παρελθόν αποδειχθεί ιδιαίτερα ακριβές σε ό,τι αφορά τα προϊόντα της Google. Οπότε, μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως ό,τι έχουμε μάθει μέχρι τώρα είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα.

πηγή

Sony