Pixel Watch – Το πρώτο smartwatch της Google διαρρέει!

Ο τομέας των Android smartwatches κατά γενική ομολογία, δεν πηγαίνει και πάρα πολύ καλά το τελευταίο διάστημα. Λίγο οι τσιμπημένες τους τιμές, λίγο η πεσμένη δημοτικότητά τους και η άνοδος των band έναντι αυτών, έδωσε την αφορμή στην Google να μετονομάσει το Android Wear ως Wear OS. Με την κίνηση αυτή η Google προσπαθεί να γυρίσει σελίδα σε ένα πιο “εξευγενισμένο” και ανταγωνιστικό λειτουργικό σύστημα wearable.

Pixel Watch Google smartwatch

Το re-branding αυτό ήταν μια απαραίτητη κίνηση, καθώς η Google αποσκοπεί σταδιακά να αφαιρέσει το “στίγμα” του Android στις υπηρεσίες που προσφέρει και είναι διασταυρούμενες με προϊόντα και υπηρεσίες τρίτων (iPhone).

Κύριος παράγοντας που συντελεί σε αυτή την κίνηση, είναι και το νέο system-on-a-chip της Qualcomm ειδικά σχεδιασμένο για wearables όπως τα smartwatch.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το φθινόπωρο μαζί με την ανακοίνωση των Pixel 3 & Pixel 3 XL, η Google θα μας παρουσιάσει τα νέα της Wear OS smartwatches. Όχι ένα αλλά τρεις διαφορετικές εκδοχές. Παρακάτω θα δούμε όλες τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει και παρέχονται από το Winfuture.

google smartwatch

  • Πρόκειται για το πρώτο flagship watch που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από την Google
  • Οι τρεις εκδοχές των Wear OS watches είναι τα μοντέλα Ling, Triton και Sardine
  • Τα μοντέλα θα υποστηρίζουν λειτουργίες GPS, LTE και VoLTE
  • Κάποια από αυτά θα έχουν ειδικούς αισθητήρες για την μέτρηση παλμών, πίεσης, στρες, μεταξύ άλλων υπηρεσιών υγείας
  • Όλα θα φοράνε τον Snapdragon Wear 3100, που χρησιμοποιεί αρχιτεκτονική ARM Cortex A7 και την Adreno 304 GPU
  • Πληροφορίες θέλουν κάποια από αυτά να παρέχουν επιπρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως δακτυλικό αποτύπωμα ή αναγνώριση προσώπου
  • Αυξημένη αυτονομία λόγω του νέου chip της Qualcomm, αλλά η διάρκεια της μπαταρίας είναι αποτέλεσμα συνδυασμού των υπόλοιπων χαρακτηριστικών του Pixel watch

Pixel Watch Google smartwatch

Όλα αυτά, μαζί με την ημερομηνία κυκλοφορίας και τις τιμές, μένουν να επιβεβαιωθούν στο hardware event που κάνει κάθε Οκτώβρη η Google. Ενδεικτικά οι παρουσιάσεις των δύο τελευταίων Pixel έγιναν στο αντίστοιχο event το 2016 και το 2017.

πηγή 1 | 2