Google Pixel και Pixel XL η ονομασία των αντικαταστατών των Nexus

Οι φήμες πως τα νέα φετινά smartphone από την Google δεν θα διαθέτουν πλέον το branding Nexus έχουν αρχίσει να γίνονται πολύ έντονες και πλέον έχουμε μία νέα αποκάλυψη που έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως ότι ακούγαμε μέχρι τώρα. Τέλος λοιπόν τα Nexus τηλέφωνα. Από εδώ και πέρα τα νέα smartphone παίρνουν το όνομα Pixel!

Google-Pixel-1


Google Pixel & Pixel XL θα ονομάζονται οι συσκευές

Μέχρι τώρα η σειρά Pixel περιελάμβανε laptop και tablet, πλέον θα αποκτήσει και smartphone, ενοποιώντας έτσι την οικογένεια hardware προϊόντων της Google. Για το 2016 όμως η Google ετοιμάζει δύο συσκευές σε συνεργασία με την HTC, που μέχρι τώρα τα ξέρουμε με τις κωδικές ονομασίες Sailfish και Marlin. Τα νέα αυτά smartphone θα ονομάζονται Google Pixel και Google Pixel XL αντίστοιχα.

Τα νέα Google Pixel είναι σχεδιασμένα σχεδόν αποκλειστικά από την Google, με την HTC να είναι απλά ο κατά παραγγελία κατασκευαστής. Με βάση αυτό η αλήθεια είναι πως το όνομα Pixel ίσως είναι και πιο ταιριαστό, αφού τα Pixel προϊόντα μέχρι τώρα ήταν φτιαγμένα από την Google. Τι σημαίνει όμως αυτό για την σειρά Nexus;

Google Pixel 2

Τέλος για την σειρά Nexus;

Όπως φαίνεται, ναι! Τα νέα Google Pixel smartphone έρχονται για να αντικαταστήσουν τα Nexus, οπότε η πλατφόρμα είναι σχεδόν νεκρή. Βέβαια σε αυτό το σημείο τίποτα δεν είναι σίγουρο. Η Nexus σειρά προοριζόταν για developers αλλά κατέληξε να είναι ένα καταναλωτικό προϊόν τελικά. Υπάρχει λοιπόν ακόμα μία (μικρή) πιθανότητα να γίνει ένας διαχωρισμός, να κυκλοφορήσουν τα Google Pixel και Google Pixel XL ως consumer προϊόντα σε διάφορες αγορές, και να έχουμε Nexus συσκευές να κυκλοφορούν σε πολύ μικρότερη κλίμακα και να απευθύνονται σε developers. Όπως όμως ήδη ανέφερα αυτό το σενάριο δεν έχει μεγάλη πιθανότητα υλοποίησης. Το πιθανότερο είναι πως μιλάμε για το τέλος της σειράς Nexus.

Άλλες ανακοινώσεις από την Google

Να ξεκινήσουμε από την ημερομηνία ανακοίνωσης. Η Google θα παρουσιάσει τα Pixel και Pixel XL στις 4 Οκτωβρίου. Μαζί θα παρουσιάσει και άλλες συσκευές εκτός των smartphone. Το σημαντικότερο είναι το νέο Chromecast! Σύμφωνα με τις νεότερες φήμες το ανανεωμένο Chromecast θα υποστηρίζει 4K ανάλυση. Ακόμα θα δούμε να παρουσιάζεται πλήρως η πλατφόρμα Google Home, ενώ τέλος θα έχουμε και την αποκάλυψη της Daydream VR συσκευής από την Google. Το νέο headset εικονικής πραγματικότητας πιθανότατα θα ονομάζεται Daydream View.

Είστε έτοιμοι λοιπόν για την 4η Οκτωβρίου;

πηγή 1 | πηγή 2

Sony