Δεν σταματούν τα προβλήματα για το Google Pixel 2 και Pixel 2 XL

Οι τελευταίες εβδομάδες ίσως να μην είναι και οι καλύτερες για τα Κινητά της Google και τα δεύτερης γενιάς Pixel, Google Pixel 2/XL. Προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζουν τα κορυφαία smartphones του Αμερικάνικου Κολοσσού και σχετίζονται με αλλεπάλληλες δυσλειτουργίες, τόσο στο hardware όσο και στο software.

Πολλές κατασκευάστριες εταιρίες αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα με τις συσκευές τους, ειδικά με τις πρώτες παρτίδες. Στην περίπτωση της Google όμως -και των νέων Google Pixel 2- φαίνεται να μην έχουν τελειωμό.

Pixel phone

Google Pixel 2 και Pixel 2 XL προβλήματα

Με αρνητικές αναφορές, αλλά και με τα παράπονα των χρηστών να δίνουν και να παίρνουν μέσα από τα επίσημα φόρουμ των προϊόντων της εταιρίας, οι χρήστες των Google Pixel 2 XL και Pixel 2 εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους σε προβλήματα που δεν έπρεπε καν να υπάρχουν σε μια συσκευή που κοστίζει πάνω από 900€. Πιο συγκεκριμένα υπήρχαν αναφορές:

  • Για την οθόνη και την ελαιοφοβική επίστρωση (oleophobic coating). Υπάρχει αναφορά στην γρήγορη φθορά της ειδικής επικάλυψης που βρίσκεται στο γυαλί κάθε οθόνης Android, η οποία βοηθά στην εύκολη απομάκρυνση των “δαχτυλιών”.
  • Για περίεργο “Flash-αρισμα” της οθόνης. Κάθε φορά που ο χρήστης επιχειρούσε να κλειδώσει ή να ξεκλειδώσει τη συσκευή του εμφανιζόταν μια περίεργη λευκή λάμψη, ωστόσο υπήρχαν αναφορές εμφάνισής της και σε τυχαία χρονικά διαστήματα.
  • Για δυσλειτουργία του μικροφώνου της συσκευής. Παρατηρήθηκε κατά την διάρκεια μιας κλήσης ή κατά την χρήση της ψηφιακής βοηθού.
  • Για τη σύνδεση με το Android Auto. Χρήστης ανέφερε ότι η συσκευή κράσαρε αρκετές φορές, όταν “έτρεχαν” εφαρμογές όπως Google Play Music & Google Maps στο Android Auto.
  • Για burn-in της οθόνης. Ένα φαινόμενο κατά το οποίο η μη-ομοιόμορφη εξασθένιση των pixels δημιουργεί “σκιές” σε περιοχές που τα pixels είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κάποιο χρώμα, όπως status bar.

Πηγή3

iPhone