Google Pixel: Μικρότερο αλλά το ίδιο δυνατό με το Pixel XL

Παράλληλα με το μεγάλο Pixel XL, είχαμε και την ανακοίνωση του μικρότερου Google Pixel. Τα χαρακτηριστικά του είναι πανομοιότυπα με αυτά του μεγάλου αδερφού του, εκτός από το μέγεθος. Κάτι που σημαίνει ότι, ουσιαστικά, οι μόνες αλλαγές έχουν να κάνουν με την μπαταρία και την οθόνη της συσκευής.

google pixel 1


Google Pixel Specs

Η Google και για τα δύο Pixel ήθελε να δώσει τα καλύτερα χαρακτηριστικά. Η μόνη διαφοροποίηση που έκανε είναι στο μέγεθος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Επέλεξε, λοιπόν, να εξοπλίσει με παρόμοια specs τα δύο νέα smartphones. Το μικρό Google Pixel θα εξοπλίζεται με το Qualcomm Snapdragon 821 SoC και θα συνοδεύεται από 4GB RAM LPDDR4. Η οθόνη, όπως είπαμε, θα είναι μικρότερη. Για την ακρίβεια, θα είναι μεγέθους 5″ με ανάλυση 1080p. Και στο Google Pixel θα είναι τεχνολογίας AMOLED. Για την αποθήκευση θα έχουμε την επιλογή μεταξύ 32 και 128GB αποθηκευτικού χώρου, μη επεκτάσιμης μνήμης.

google-pixel-xl-specs

Η κάμερα της συσκευής αναμένεται να είναι κορυφαία, αφού ο Sony IMX378 αισθητήρας αναδεικνύεται κορυφαίος στο DxOMark. Ο αισθητήρας είναι f/2.0, με μέγεθος πίξελ 1,55μm. Θα μπορείτε να τραβήξετε με αυτόν φωτογραφίες στα 12,3MP και βίντεο 4K. Πολύ σημαντική είναι και η προσθήκη του OIS για να μπορείτε να τραβήξετε ακόμα καλύτερες φωτογραφίες και βίντεο ακόμα και σε “κουνημένες” καταστάσεις.

Το μεγάλο πλεονέκτημα, αν αποκτήσετε ένα από τα δύο νέα Google Pixel, είναι πως θα μπορείτε να ανεβάσετε στο Google Photos όλες σας τις φωτογραφίες και βίντεο στην αρχική τους ανάλυση, έχοντας απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο!

Ακόμα, να πούμε πως το Google Pixel θα διαθέτει αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος, θύρα ακουστικών (που λείπει από άλλα smartphones), αλλά και θύρα φόρτισης USB TYpe-C με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης για να φορτίζετε την μπαταρία των 2770mAh.

google pixel xl colors 2

Google Pixel – Τιμή και διάθεσιμότητα

Η τιμή του Google Pixel θα είναι δυστυχώς υψηλή (όπως και αυτή του Pixel XL). Η έκδοση των 32GB θα ξεκινάει από τα $649 και αυτή των 128GB θα διατίθεται για $749 στην αγορά της Αμερικής. Αυτό δεν μας κάνει και πολύ αισιόδοξους για την τιμή στην Ευρώπη. Η κυκλοφορία της συσκευής αναμένεται για τις 20 Οκτωβρίου.

https://www.youtube.com/watch?v=Rykmwn0SMWU

πηγή 1 | πηγή 2

Sony