Κανονικά προχωρά η κατάργηση της δωρεάν αποθήκευσης στο Google Photos

Είναι ήδη γνωστό πως η Google θα καταργήσει σύντομα τη δυνατότητα απεριόριστης αποθήκευσης φωτογραφιών και βίντεο στο Google Photos με σκοπό να προωθήσει υπηρεσίες επί πληρωμή. Αυτή η αλλαγή θα εφαρμοστεί από την 1η Ιουνίου του 2021 όταν και η δωρεάν και απεριόριστη αποθήκευση τελειώνει οριστικά.

Google Photos

Από την 1η Ιουνίου και έπειτα ο διαθέσιμος χώρος αποθήκευσης για φωτογραφίες και βίντεο ορίζεται στα 15GB, στα οποία θα συμπεριλαμβάνουν αρχεία από Google Drive, emails, αλλά και τα Google Docs. Ευτυχώς η δυνατότητα για συμπίεση των φωτογραφιών θα παραμείνει στα 16MP, η οποία θα βοηθήσει τον μέσο χρήστη ώστε να “αργήσει” να γεμίσει και τα 15GB.

Πρόσφατα υπήρξε μία θετική εξέλιξη για το θέμα που μας γέμισε αισιοδοξία. Η σελίδα 9to5Google εντόπισε ένα νέο όνομα μεταβλητής “storage saver”, το οποίο ίσως να ήταν μία νέα δωρεάν εναλλακτική επιλογή.

Δυστυχώς λίγες ώρες αργότερα η Google με επίσημη δήλωσή της διέψευσε το παραπάνω. Το νέο όνομα έρχεται να αντικαταστήσει την επιλογή “high quality” που είναι διαθέσιμη ήδη. Όπως αναφέρει η Google δεν υπάρχει κάποιος προγραμματισμός για διάθεση νέου προγράμματος backup. Όλα δείχνουν πως την 1η Ιουνίου όλα θα αλλάξουν οριστικά για το Google Photos. Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια εναλλακτική υπηρεσία για εμάς.

Asus ZenFone 8 Android