Σύντομα το Google Pay θα υποστηρίζει μία νέα κάρτα, αλλά έχει να κάνει με το εμβόλιο…

Σίγουρα η πανδημία του Covid-19 έχει αλλάξει σημαντικά τη ζωή και τις συνήθειές μας. Όπως όλα δείχνουν εκ πρώτης όψεως από δηλώσεις διαφόρων χαραμοφάηδων οι κάρτες βεβαίωσης εμβολιασμού, καλώς ή κακώς μάλλον θα είναι απαραίτητες για κάποιους.

Google Pay εμβόλιο κάρτα

Η Google ενημέρωσε πρόσφατα το Passes API της ώστε να επιτρέπει σε κυβερνήσεις και οργανισμούς υγείας να διανέμουν κάρτες βεβαίωσης εμβολιασμού, αλλά και κάρτες για test, μέσω του Google Pay. Αφού επισκεφθούμε την εκάστοτε ιστοσελίδα του οργανισμού ή της κυβέρνησης, και εισάγουμε τα στοιχεία μας, τότε θα μπορούμε να επιλέξουμε “Αποθήκευση σε τηλέφωνο”. Φυσικά, θα πρέπει και το κράτος ή ο οργανισμός να υποστηρίξει αυτή τη δυνατότητα…

Ταυτόχρονα, ο χρήστης δεν θα πρέπει να χρησιμοποιεί ήδη το Google Pay για τις πληρωμές τους. Οι κάρτες εμβολιασμού θα είναι κάτι αυτόνομο και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα, μέσα από ένα shortcut στην αρχική οθόνη. Σύμφωνα με τη Google η ασφάλεια των ευαίσθητων αυτών δεδομένων είναι μεγάλη, αφού αυτά δεν θα αποθηκεύονται στους server της. Τα δεδομένα θα αποθηκεύονται μόνο στις συσκευές μας και θα χρειάζεται να εισάγουμε κωδικό ή δαχτυλικό αποτύπωμα για να ανοίξουμε την κάρτα εμβολιασμού.

Για την ώρα η παραπάνω δυνατότητα έχει ξεκινήσει να γίνεται σταδιακά διαθέσιμη στις ΗΠΑ. Σίγουρα περισσότερες χώρες θα ακολουθήσουν, ενώ για την ώρα δεν έχουμε κάποια ενημέρωση για το αν αυτή η δυνατότητα θα υπάρξει και στην Ελλάδα.

I can only show you the door...

Deprecated: Function the_block_template_skip_link is deprecated since version 6.4.0! Use wp_enqueue_block_template_skip_link() instead. in /home/techvalue25452/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031