Google: Βάζει λουκέτο στη δημοφιλή εφαρμογή YouTube Vanced

Μία άσχημη έκπληξη μας περίμενε χθες βράδυ, καθώς οι δημιουργοί του YouTube Vanced ανακοίνωσαν πως παύει η ανάπτυξη της εφαρμογής. Για όσους δεν γνώριζαν, το YouTube Vanced ήταν μία modded εφαρμογή του YouTube η οποία ανάμεσα σε άλλα επέτρεπε την αναπαραγωγή βίντεο χωρίς διακοπές για διαφημίσεις. Ταυτόχρονα, μέσω της εφαρμογής Vanced, ενεργοποιούνταν η αναπαραγωγή βίντεο στο background, χωρίς να απαιτείται συνδρομή στο YouTube Premium.

Όλα Τα Κανάλια Δωρεάν

post

Βέβαια, όλα τα καλά έχουν ένα τέλος, ειδικά όταν πας να τα βάλεις με ένα κολοσσό όπως η Google. Η εταιρία έστειλε Cease and Desist στους δημιουργούς του YouTube Vanced, αναγκάζοντάς τους να σταματήσουν την ανάπτυξή του. Σίγουρα στο παραπάνω έπαιξε ρόλο και η αυξανόμενη δημοφιλία της εφαρμογής, αφού αυτή έφτασε να προβάλλεται τόσο από την Huawei (!!!) όσο και από πασίγνωστα κανάλια όπως το LinusTechTips.

Όλα αυτά οδήγησαν τους δημιουργούς του Vanced στη χθεσινή ανακοίνωση με την οποία δηλώνουν πως η εφαρμογή παύει να υφίσταται. Όσοι έχουν την τελευταία έκδοση του YouTube Vanced εγκατεστημένη θα μπορέσουν να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν, μέχρι η Google να αλλάξει κάτι στο API του YouTube. Αυτό μπορεί να γίνει σε ένα χρόνο, αλλά μπορεί και την επόμενη εβδομάδα, αν η Google θελήσει να «κόψει» εντελώς την πρόσβαση των χρηστών στο Vanced.

I can only show you the door...