Google: O “τζάμπας” πέθανε, σύντομα θα διαγράφουμε αρχεία

Μία νέα πολιτική θα ισχύει για τις online υπηρεσίες που παρέχει η Google, αρχής γενομένης από τις 2021. Οι αλλαγές είναι αρκετά μεγάλες και αφορούν υπηρεσίες όπως το Google Photos, Gmail, Google Drive και φυσικά τα Google Docs.

Πιο συγκεκριμένα από την 1η Ιουνίου 2021 η Google θα αρχίσει την διαγραφή περιεχομένου και δεδομένων από ανενεργούς λογαριασμούς. Σύμφωνα με την εταιρία, ανενεργός θεωρείται ένας λογαριασμός που δεν έχει χρησιμοποιήσει μία υπηρεσία για παραπάνω από 2 χρόνια. Το παραπάνω έρχεται σε συνδυασμό με την φραγή της απεριόριστης χρήσης του Google Photos.

Τι παίζει με τους ανενεργούς λογαριασμούς;

Όπως ήδη είπαμε ο λογαριασμός μας μπορεί να χαρακτηριστεί ανενεργός αν δεν εισέλθουμε σε μία υπηρεσία για περισσότερα από 2 χρόνια. Η Google χωρίζει τις υπηρεσίες τις σε Gmail, Google Drive (συμπεριλαμβάνει και Docs) και Google Photos. Αν κάποιος δεν εισέλθει σε ένα από τα παραπάνω για περισσότερα από 2 χρόνια, τότε μπορεί να διαγραφεί ΟΛΟ το περιεχόμενό του από την υπηρεσία που δεν χρησιμοποίησε.

Για παράδειγμα, κάποιος δεν έχει εισέλθει στο Google Photos για 2 χρόνια, αλλά χρησιμοποιεί Gmail και Google Drive. Τότε είναι πολύ πιθανό να διαγραφεί οτιδήποτε έχει αποθηκεύσει στο Google Photos.

Google διαγραφή αρχείων

Σύμφωνα με την Google, θα ενημερωθούμε 3 μήνες πριν για την επικείμενη διαγραφή των αρχείων μας. Πάλι σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε η εταιρία, για να θεωρηθούμε ενεργοί αρκεί να συνδεθούμε έστω μία φορά στα Google Drive, Google Photos. Αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής, είτε μέσω της ιστοσελίδας της κάθε υπηρεσίας. Ειδικά για την περίπτωση του Gmail, ενεργός θεωρείται και ο λογαριασμός που χρησιμοποιεί έναν τρίτο mail client για τον εκάστοτε λογαριασμό.

Τι συμβαίνει αν γεμίσω τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο;

Εδώ και αρκετά χρόνια, κάθε ένας Google λογαριασμός έχει διαθέσιμα, 15GB αποθηκευτικού χώρου, για να τα χρησιμοποιήσει όπως επιθυμεί. Από την 1η Ιουνίου, το υλικό μας στο Google Photos, θα αρχίσει να προσμετράται στον παραπάνω χώρο. Το ίδιο θα γίνει και με τα αρχεία που δημιουργούμε μέσα στο Google Docs, από την ίδια ημερομηνία και έπειτα.

Όταν φτάσει η 1η Ιουνίου, αν έχουμε περάσει το όριο δεν θα μπορούμε να ανεβάσουμε νέες φωτογραφίες, αρχεία, ή ακόμη και να στείλουμε/λάβουμε νέα mail. Αν παραμείνουμε πάνω από το όριο για 2 χρόνια, τότε η Google μπορεί να σβήσει το περιεχόμενό μας. Φυσικά, πάλι, θα ειδοποιηθούμε εγκαίρως.

Leave a Reply

Mην καταχωρείτε προσωπικά δεδομένα στα πεδία.