Η Google διέγραψε αποδεικτικά στοιχεία για αντιμονοπωλιακή υπόθεση εναντίον της…

Η Google βρέθηκε πρόσφατα σε δύσκολη θέση, αφού ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ James Donato έκρινε ότι ο τεχνολογικός γίγαντας είχε “μείνει εντυπωσιακά πίσω” στα καθήκοντά του να διαφυλάξει τα αρχεία. Η απόφαση αυτή αποτελεί μέρος μιας πολυμερούς δίκης που περιλαμβάνει μια συλλογική αγωγή καταναλωτών με έως και 21 εκατομμύρια κατοίκους, 38 πολιτείες και την Περιφέρεια της Κολούμπια, καθώς και εταιρείες όπως η Epic Games και η Match Group. Οι ενάγοντες έχουν ζητήσει συνολική αποζημίωση ύψους 4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 38.651 ρουπίες).

Ο δικαστής ζήτησε από τους δικηγόρους των εναγόντων να παράσχουν ένα ποσό σε νομικά έξοδα που ζητούν ως κύρωση έως τις 21 Απριλίου. Επιπλέον, οι ενάγοντες θα έχουν την ευκαιρία να παροτρύνουν τον δικαστή να πει στους ενόρκους ότι η Google κατέστρεψε πληροφορίες που ήταν δυσμενείς για αυτήν. Οι δικηγόροι της Google έχουν υποστηρίξει ότι η εταιρεία έλαβε “ισχυρά μέτρα για τη διατήρηση των σχετικών συνομιλιών”.

google

Η είδηση αυτή έρχεται τη στιγμή που η Google αντιμετωπίζει ήδη ισχυρισμούς σε υπόθεση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον για την καταστροφή αρχείων συνομιλιών. Μένει να δούμε πώς αυτή η τελευταία εξέλιξη θα επηρεάσει την έκβαση της υπόθεσης.

Είναι σαφές ότι η Google πρέπει να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη για τη διατήρηση των αρχείων και τη διασφάλιση ότι όλες οι σχετικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες. Δεν θα πρέπει να επιτρέπεται στις εταιρείες να ξεφεύγουν με την καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον τους στο δικαστήριο. Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι αυτή η υπόθεση θα χρησιμεύσει ως προειδοποίηση για άλλες εταιρείες να διασφαλίσουν ότι διατηρούν σωστά τα αρχεία και συμμορφώνονται με το νόμο.

από

Huawei Mate 40