Η Google Camera θα υποστηρίζει αρχεία RAW στην 3.2

Αν δεν έχεις Pixel κινητό και θέλεις να εγκαταστήσεις την Google Camera στο κινητό σου διάβασε τον αναλυτικό οδηγό για Gcam APK.

Η Google Camera είναι η κύρια εφαρμογή των Nexus smartphones για το χειρισμό των φωτογραφικών λειτουργιών τους. Υπάρχουν όμως και άλλα κινητά που χρησιμοποιούν από default την Google Camera. Οι πιο πολλές εταιρείες όμως, όπως Sony και LG για παράδειγμα, έχουν δικές τους εφαρμογές για τη διαχείριση της κάμερας με τις δικές του λειτουργίες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή της Google. Είναι διαθέσιμη στο Play Store για κάθε Android συσκευή εκεί έξω.


Google Camera με υποστήριξη αρχείων RAW στην έκδοση 3.2

12 Μαίου 2016 – Μάνος Αριστειδόπουλος

Η Google Camera πολλές φορές δεν είναι η καλύτερη λύση συγκριτικά με τις εφαρμογές που έχουν δημιουργήσει οι εταιρείες, ειδικά όταν πρόκειται για flagship κάμερες. Όμως, όταν μιλάμε για Nexus, τότε είναι η καλύτερη λύση για τη διαχείριση της κάμερας.

Έχει όμως ένα μεγάλο μειονέκτημα που αρκετοί προχωρημένοι χρήστες το χρειάζονται. Δεν υποστηρίζει αρχεία RAW, όπως και θα έπρεπε εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια που οι φωτογραφικές δυνατότητες των Nexus έχουν βελτιωθεί αισθητά.

Αυτό το κενό όπως φαίνεται θα συμπληρώσει η έκδοση 3.2 της Google Camera που βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο. Σύμφωνα με το Android Police, στο πηγαίο κώδικα του beta (ακόμα) apk εντοπίστηκαν κομμάτια όπου φαίνεται η υποστήριξη αρχείων RAW πλέον και είναι ενθαρρυντικό για τους πιο προχωρημένους χρήστες που ασχολούνται με μοντάζ και ούτω καθεξής. Η νέα προσθήκη, όπως είναι λογικό, μάλλον θα υποστηρίζει μόνο Nexus συσκευές.


Google Camera παρουσίαση μέσα από το Nexus 4

26 Απριλίου 2014 – Μάνος Αριστειδόπουλος

Μόλις πριν μερικές μέρες, κυκλοφόρησε το νέο update της Google για την διαχείριση της κάμερας, αλλά, αυτή τη φορά, δεν ήρθε με κάποιο firmware update, όπως γίνεται συνήθως, αλλά μέσα από το Play Store! Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε αυτόματα και αντικατέστησε την ήδη υπάρχουσα εφαρμογή με νέες λειτουργίες και ανανεωμένο UI interface.

Η ομάδα του TechValue ένωσε τις δυνάμεις της, για πρώτη φορά σε ένα άρθρο, για τη παρουσίαση της Google Camera, μέσα από μία ευχάριστη video-παρουσίαση, με τον Μάνο στη κάμερα και το μοντάζ και τον Μιχάλη (Συντάκτη) στη παρουσίαση της εφαρμογής, μέσα από το Nexus 4.

Μετά το Update, η ποιότητα των φωτογραφιών έχει αλλάξει προς το καλύτερο, όπως και το μέγεθός τους έχει μειωθεί αρκετά. Φωτογραφίες, μπορείτε να βρείτε στο άρθρο αυτό: Nexus 4 + Google Camera = Επαγγελματικές λήψεις! [Δείγμα Κάμερας].

Nexus 4 Google Camera
Asus ZenFone 8 Android