Χρησιμοποιείς υπηρεσίες Ad Blocking; Ενδέχεται να “φας” Google Ban

Μήπως τυχαίνει να είσαι από τους χρήστες που χρησιμοποιούν κάποιο πρόγραμμα ή υπηρεσία στον υπολογιστή ή το κινητό που μπλοκάρει τις διαφημίσεις; Μπορεί τα πιο ωραία πράγματα στη ζωή να είναι δωρεάν όπως βόλτες με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, κάποια άλλα όμως για τα οποία κάποιοι δουλεύουν δεν είναι.

Η Google όπως φαίνεται ενημέρωσε τους όρους χρήσης του YouTube και όποιος χρησιμοποιεί υπηρεσίες που μπλοκάρουν διαφημίσεις είναι πιθανό να χάνει τον λογαριασμό του στη Google. Αυτό σημαίνει πως θα χάνει τα πάντα που αφορούν τον λογαριασμό του, όπως Gmail, Google Drive, YouTube, Google Photos, Google Maps και όχι μόνο.

Δεν έχει να κάνει με τη Google άμεσα, το YouTube είναι θυγατρική εταιρία και αν παρουσιάζει ζημιά πρέπει να βρεθεί μία λύση. Για να προχώρησαν σε μια τέτοια κίνηση πάει να πει πως υπάρχει πρόβλημα από την πλευρά των δημιουργών είτε από του YouTube. Είναι ξεχωριστή εταιρία και πρέπει να είναι βιώσιμη. Σύμφωνα με κάποιες έρευνες πουν έχουν γίνει και βλέποντας τα έσοδα των δημιουργών από διαφημίσεις πιστεύω ότι έχουν πρόβλημα όντως, σαν μεμονωμένη εταιρία πάντα, όχι σαν Google ή alphabet. Το πρόβλημα που εκτιμώ ότι αντιμετωπίζουν είναι το τραγικά χαμηλό conversion rate των διαφημίσεων στο YouTube το οποίο διογκώνεται από τα ad blocking.

Κατά πάσα πιθανότητα αυτή η κίνηση δεν θα αρέσει και τόσο στους χρήστες, αλλά είναι απολύτως λογική. Όταν βλέπεις ένα βίντεο στο YouTube βλέπεις και 1-2 διαφημίσεις οι οποίες αν δεν σε ενδιαφέρουν κάνεις skip και έτσι ο δημιουργός του βίντεο βγάζει κάποια ψίχουλα.

Αν όμως χρησιμοποιείς υπηρεσίες ad blocking ο δημιουργός του βίντεο ή και ενός άρθρου στο ίντερνετ δεν βγάζει τίποτα. Αν οι υπηρεσίες ad blocking επεκταθούν περισσότερο το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να πεθάνει το YouTube, αλλά και το ίντερνετ όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα με άπειρες δωρεάν πληροφορίες.

Οπότε με αυτή την κίνηση η Google προφυλάσσει τους δημιουργούς περιεχομένου που μάλλον αυτοί ήταν που ζήτησαν μία τέτοια δυναμική αλλαγή.

Asus ZenFone 8 Android