Η γερμανία πιέζει για υποστήριξη 7 ετών στα SmartPhones

Μία ευχάριστη εξέλιξη είχαμε τις τελευταίες ημέρες αφού μία μεγάλη χώρα βγήκε «μπροστά» για να βάλει στην θέση τους κατασκευαστές smartphone. Ο λόγος για την γερμανία, η οποία πιέζει τους κατασκευαστές να υποστηρίζουν για παραπάνω έτη τις συσκευές τους.

7 χρόνια updates

Η γερμανία άσκησε πίεση ώστε ο χρόνος υποστήριξης με software updates να αυξηθεί στα 7 έτη, από την στιγμή κυκλοφορίας μίας συσκευής. Το παραπάνω διάστημα σίγουρα είναι εντυπωσιακό, όμως κινείται στα πλαίσια και στην λογική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επιτροπή της Κομισιόν έχει κάνει και αυτή πρόταση για αύξηση της υποστήριξης στα 5 έτη. Αξίζει να σημειωθεί πως οι προτάσεις αυτές περιλαμβάνουν και υποστήριξη με διάθεση ανταλλακτικών για τις συσκευές αυτές.

Αυτή την στιγμή οι περισσότεροι Android κατασκευαστές υποστηρίζουν τις συσκευές για περίπου 2 με 3 έτη. Πολύ δύσκολα εντοπίζεται εταιρία που να διαθέτει software updates μετά την πάροδο των 3 ετών, ακόμη και σε ναυαρχίδες. Στην περίπτωση που η παραπάνω πρόταση νομοθετηθεί, τότε θα πρόκειται για μία μεγάλη νίκη των καταναλωτών, αφού ακόμη και mid ή low range συσκευές θα λαμβάνουν σημαντικές ενημερώσεις για πολλά έτη.

I can only show you the door...