Ανακοινώθηκε η σειρά Garmin Fenix 6 με το κορυφαίο μοντέλο να φορτίζει ηλιακά!

Μπορεί η Google να μην παίρνει στα σοβαρά το Wear OS και τα smartwatch με το λειτουργικό αυτό να μην έχουν κατακτήσει την αγορά όπως το Android, αλλά υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές που επενδύουν πραγματικά στο χώρο των wearables. Η Garmin είναι μία από αυτές τις κατασκευάστριες εταιρίες, και τα νέα Garmin Fenix 6 φτιάχτηκαν για να καλύψουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς χρήστες.

Η νεά σειρά Fenix αποτελείται συνολικά από έξι μοντέλα, με τις βασικές δυνατότητες να είναι ίδιες σε όλα. Όποιο από τα νέα Garmin smartwatch και να διαλέξεις θα έχεις κορυφαία αυτονομία (για smartwatch), οθόνη που προστατεύεται από Gorilla Glass 3 και αδιαβροχοποίηση μέχρι και 100 μέτρα βάθος. Επιπλέον, θα μπορείς να μετρήσεις τους καρδιακούς σου παλμούς ακόμα και κάτω από το νερό.

Τα Garmin Fenix 6 έχουν τον κορυφαίο εντοπισμό θέσης

Για αυτό που φημίζονται όμως τα έξυπνα ρολόγια Garmin είναι το fitness tracking τους. Στην σειρά Fenix 6 αυτό γίνεται ακόμα καλύτερο. Αρχικά, στα νέα Garmin Fenix 6 δεν υπάρχει μόνο GPS, αλλά βρίσκουμε τόσο GLONASS όσο και Galileo. Άρα, αν θέλεις ακρίβεια καταγραφής το Fenix 6 είναι απλά κορυφή. Με τόσο καλή επικοινωνία με δορυφόρους θα εκμεταλλεύεσαι στο έπακρο και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά των νέων ρολογιών της Garmin, όπως, πλοήγηση από το ρολόι και χρήση των δεκάδων ενσωματωμένων προφίλ άσκησης που περιλαμβάνουν μέχρι και snowboard!

Garmin Fenix 6X Pro

Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς είναι το Garmin Fenix 6X Pro το οποίο διαθέτει ακόμα και 32GB ενσωματωμένου χώρου τον οποίο μπορείς, για παράδειγμα, να γεμίσεις με τραγούδια και να τα ακούς με Bluetooth. Το 6Χ Pro υποστηρίζει μέχρι και streaming μουσική από υπηρεσίες όπως το Spotify. Φυσικά, η υπηρεσία πληρωμών Garmin Pay δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από κανένα μοντέλο της σειράς Fenix 6.

Έκδοση που φορτίζει με τον ήλιο

Το κορυφαίο μοντέλο βγαίνει και σε μία ακόμα πιο ειδική έκδοση, το Garmin Fenix 6X Pro Solar Edition. Όπως και τα Eco-Drive ρολόγια της Citizen, έτσι και το Fenix 6X Pro Solar φορτίζει από τον ήλιο! Βέβαια, σε αντίθεση με ένα κλασικό μηχανικό ρολόι, η φόρτιση αυτή δεν είναι ικανή να γεμίσει πλήρως την μπαταρία. Την επεκτείνει όμως σημαντικά. Από τις 21 ημέρες μέγιστης αυτονομίας που έχει το “απλό” Fenix 6X Pro, το Solar Edition μπορεί να αντέξει μέχρι και 3 επιπλέον μέρες μακριά από το φορτιστή.

Garmin Fenix 6X Pro Solar

Το μόνο “αγκάθι” στα νέα Fenix 6 είναι φυσικά η τιμή. Το φθηνότερο μοντέλο, Garmin Fenix 6S, ξεκινάει στην Ελλάδα από τα 600€, ενώ το Fenix 6X Pro ζητάει 749€! Η Solar Edition φαίνεται πως δεν θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας, αλλά, στην Αμερική κοστολογείται στα $1.149! Value for money δεν τα λες σε καμία περίπτωση αλλά σίγουρα τα λες κορυφαία.

Sony