GameSir G4s: Ένα εξαιρετικό bluetooth gamepad για Android

Στις αρχές του έτους, αν θυμάστε, σας είχαμε παρουσιάσει ένα πολύ ενδιαφέρον gadget, το ασύρματο χειριστήριο GameSir G3s για το κινητό σας. Οι εντυπώσεις που μας άφησε τότε ήταν πολύ θετικές. Με την παρουσίαση του αντικαταστάτη του, ήμασταν πολύ ανυπόμονοι να δούμε τι μας επιφύλασσε η GameSir στο καινούριο της προϊόν. Ο διάδοχος, το G3s, δεν είναι άλλος από το GameSir G4s που με μικρές, αλλά στοχευμένες μετατροπές καταφέρνει να ξεχωρίσει αισθητά και να γίνει μία σχεδόν τέλεια πρόταση, αν ψάχνετε για ασύρματο bluetooth controller.

GameSir G4s – Στο κουτί

GameSir G4s Review 7

Το κουτί του GameSir G4s δίνει σίγουρα μία πολύ πιο ωραία αίσθηση σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Πλέον, έχουμε κατασκευή από σκληρό πλαστικό, ενώ το καπάκι είναι διάφανο. Η παρουσίαση του χειριστηρίου είναι πολύ πιο όμορφη έτσι. Τα παρελκόμενα, όμως, που θα λάβετε μαζί είναι ελάχιστα. Το μόνο που θα βρείτε στη συσκευασία, πέραν της ίδια της συσκευής, είναι ένα καλώδιο φόρτισης.

GameSir G4s – Κατασκευή και design

GameSir G4s Review 8

Ποιοτικά, το G4s είναι εξαιρετικό, όπως ήταν και πέρυσι ο προκάτοχός του. Η συσκευή είναι πολύ στιβαρά κατασκευασμένη και δεν έχουμε παρά θετικά σχόλια να κάνουμε για το πόσο καλά είναι φτιαγμένη. Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι το πλαστικό, όπως είναι λογικό για ένα τέτοιο προϊόν.

Εκεί όμως που το GameSir G4s ξεχωρίζει και κάνει τη διαφορά σε σχέση με το G3s είναι οι αλλαγές στον σχεδιασμό που το ανεβάζουν επίπεδο. Μία βασική αλλαγή είναι πως τα άκρα του χειριστηρίου είναι από γομώδες πλαστικό και αυτό βοηθά πολύ στο καλύτερο grip μετά από πολύωρη χρήση. Εκεί που το G3s μπορεί να γλίστραγε σχετικά εύκολα από τα χέρια σας, το G4s δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Μία ακόμα ευπρόσδεκτη αλλαγή είναι η εναλλαγή των θέσεων του D-pad και του αναλογικού μοχλού στα αριστερά, φέρνοντας το GameSir G4s στα σχεδιαστικά πρότυπα των χειριστηρίων των γνωστών κονσολών. Επίσης, στο σώμα της συσκευής, βρίσκουμε πλέον και φωτεινή led ένδειξη με τη στάθμη της μπαταρίας, κάτι που έλλειπε από το G3s.

GameSir G4s Review 6

Η σημαντικότερη όμως, με διαφορά, αλλαγή που έχουμε στο GameSir G4s και το βελτιώνει σημαντικά, είναι πως ο βραχίωνας στήριξης του smartphone είναι ενσωματωμένος στο χειριστήριο και όxι αποσπώμενος. Έτσι, δεν θα έχετε τον περίεργο αποσπώμενο μηχανισμό του G3s για να τοποθετείτε το κινητό σας. Το μόνο αρνητικό είναι πως για χρήση με μεγαλύτερα smartphone (5,5″ και πάνω) θα χρειαστεί να προσθέσετε μία έξτρα βάση στον βραχίωνα (συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία), αλλιώς το κινητό σας μπορεί να φύγει αρκετά εύκολα από τη θέση του.

GameSir G4s – Χρηστικότητα

Εδώ έχουμε το μοναδικό σημείο που το GameSir G4s χάνει σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Πλέον, η συνδεσιμότητα με mobile συσκευές περιορίζεται στο Android. Αυτό πιθανότατα δεν θα επηρεάσει τους περισσότερους από εσάς, σε περίπτωση όμως που έχετε iOS ή Windows Mobile συσκευή πρέπει να κοιτάξετε αλλού αν θέλετε bluetooth controller.

GameSir G4s Review 3

Για όσους το επιλέξετε για το Android smartphone σας, θα μπορέσετε πολύ εύκολα να το χρησιμοποιήσετε. Μέσω των επιλογών των bluetooth συσκευών, θα εντοπίσετε το GameSir G4s και θα το συνδέσετε πολύ εύκολα. Θα μπορείτε, λοιπόν, πολύ εύκολα να ελέγξετε το smartphone σας, αλλά κυρίως να παίξετε παιχνίδια με αυτό.

GameSir G4s – Παιχνίδια

GameSir G4s Review 2

Το τοπίο σχετικά με την συμβατότητα των παιχνιδιών δεν έχει αλλάξει και πολύ στο χώρο του Android. Θα θέλαμε να υπάρχουν αρκετά περισσότερα παιχνίδια που να υποστηρίζουν ασύρματα χειριστήρια, ειδικά δωρεάν. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα βρείτε βέβαια. Μπορείτε να κατεβάσετε το Beach Buggy Racing ή το Asphalt 8, όπου και τα δύο υποστηρίζουν χειρισμό με bluetooth controller.

Η καλύτερη όμως χρήση ενός ασύρματου χειριστηρίου, κατά τη γνώμη μου, παραμένει αυτή του χειρισμού παιχνιδιών σε emulators. Οι περισσότεροι emulators υποστηρίζουν το GameSir G4s και άλλα χειριστήρια, έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας για να νοσταλγήσετε παίζοντας τα αγαπημένα σας παιχνίδια από κονσόλες όπως το PlayStation ή το GameBoy!

GameSir G4s – Συμπεράσματα

GameSir G4s Review 1

Κάνοντας λίγες, αλλά πολύ στοχευμένες αλλαγές η GameSir κατάφερε να δημιουργήσει ένα πολύ βελτιωμένο χειριστήριο σε σχέση με το G3s. Ποιοτικά είναι εξαιρετικό και ο σχεδιασμός του είναι πολύ έξυπνος. Αν είστε Android gamers και είστε διατεθειμένοι να ζήσετε με τις σχετικά μειωμένες επιλογές σε παιχνίδια που να το υποστηρίζουν και θέλετε να επενδύσετε σε ένα ασύρματο χειριστήριο, τότε το GameSir G4s είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε.

GameSir G4s Review 5

GameSir G4s Review 4

GameSir G4s Review 9

Sony