Στο συρτάρι οι Exynos, με Snapdragon το Galaxy S23

Ευχάριστα είναι τα νέα για τους Ευρωπαίους φίλους της Samsung, αφού όλα δείχνουν πως το Galaxy S23 θα κυκλοφορήσει μόνο με ένα chipset. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας 9το5Google, η επόμενη ναυαρχίδα της εταιρίας θα κυκλοφορήσει με το ίδιο Snapdragon chipset σε όλες τις αγορές.

Galaxy S22 Line up

Η είδηση έρχεται να προσφέρει χαμόγελα στους φίλους της εταιρίας καθώς τα Exynos chipset ήταν πονοκέφαλους για όσους ζούσαν Ευρώπη. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από αρκετά χαστούκια που έχει φάει η Samsung τα τελευταία χρόνια στο συγκεκριμένο τομέα. Μπορεί στα χαρτιά πολλές φορές να υπόσχονταν επιδόσεις ισάξιες ή και καλύτερες, όμως στην πραγματικότητα οι συσκευές με SoC της Qualcomm ήταν καλύτερες. Ακόμη και φέτος, ο πολυδιαφημισμένος Exynos 2200 έγινε αποδέκτης πολλών αρνητικών σχολίων και κριτικών, κάτι που ίσως έχει επηρεάσει και την εμπορική επιτυχία των Galaxy S22.

Βέβαια η κυκλοφορία του Galaxy S23 με το Snapdragon 8 Gen 2 δεν σημαίνει πως η εταιρία εγκαταλείπει την αγορά των SoC. Διαρροές μαρτυρούν πως η Samsung ετοιμάζει ένα SoC το οποίο θα βρίσκουμε σε πολλές συσκευές της, στα πρότυπα του Tensor της Google. Βέβαια μέχρι να γίνει πραγματικότητα αυτό, μετά και το 2025, μπορούμε να χαρούμε κάποια Galaxy S με Snapdragon!

I can only show you the door...