Σειρά Galaxy S23: Θα είναι σαν να έχει SnapDragon 8Gen2 στην Ελλάδα, αλλά…

Φημολογείται ευρέως και σχεδόν επιβεβαιώνεται εδώ και μήνες ότι η Samsung θα χρησιμοποιήσει τον SnapDragon 8 Gen 2 της Qualcomm παγκοσμίως για όλοκληρη την σειρά Galaxy S23, ή τουλάχιστον έτσι σου λένε τα blog της πλάκας που διαβάζεις. Όπως φαίνεται όμως, όσα χρόνια και αν περάσουν η Samsung ποτέ δεν θα καταφέρει να κατασκευάσει chipset αντάξια της Qualcomm και θα καταλάβεις το γιατί συνεχίζοντας παρακάτω.

Το σχεδόν μαφιόζικο κόλπο της Samsung είναι να κατασκευάσει η ίδια τον SnapDragon 8 Gen 2 στην γραμμή παραγωγής που κατασκευάζει και τους μέτριους Exynos, αποκτώντας άδεια από την Qualcomm για να χρησιμοποιήσει το όνομα SnapDragon 8 gen 2 και ενδεχομένως να εξαπατήσει το κοινό της στην Ευρώπη…

exynos

Λέγεται μάλιστα πως ο SD8gen2 που θα κατασκευάσει η Samsung θα είναι υπερχρονισμένος ώστε μην είναι ιδιαίτερα εμφανής η διαφορά όταν φτάσει στα χέρια των καταναλωτών και οι συγκρίσεις ξεκινήσουν…

Σε αυτό το σημείο είναι αρκετά σημαντικό να υπενθυμίσουμε πως ο SnapDrgon 8 Gen 1 κατασκευάστηκε από την Samsung και η μεγάλη επιτυχία του SnapDragon 8 Plus Gen 1 οφείλεται στην απόφαση της Qualcomm να μετακινήσει την παραγωγή του αποκλειστικά στην TSMC. Οπότε καταλαβαίνουμε πως κάτι δεν πάει καλά με την γραμμή παραγωγής της Samsung ή δεν είναι όσο εξελιγμένη χρειάζεται για να παράγει αποτελεσματικά chipset για ναυαρχίδες.

Όπως φαίνεται η Qualcomm συνεχίζει να ρίχνει “χυλόπιτες” στη Samsung, αφού και τον SnapDragon 8gen2 τον κατασκευάζει η TSMC. Αν η φήμη επιβεβαιωθεί αυτό σημαίνει πως δεν θα αλλάξει τίποτα για τη σειρά Galaxy S23 στην Ευρώπη και θα την δούμε με “Exynos”. Αυτό μεταφράζεται σε μέτρια απόδοση, αλλά και αυτονομία.

Οι παραπάνω πληροφορίες είναι φήμες που όμως έχουν μία λογική. Τέλος, είναι αρκετά πιθανό μετά τις φήμες αυτές η Samsung να αλλάξει προσέγγιση στην στρατηγική της σχετικά τον “μαϊμού” SnapDragon 8gen2 που φαίνεται να ετοιμάζει.

Asus ZenFone 8 Android