Αποκλειστικό: Η Qualcomm ανάγκασε την Samsung να τον ονομάσει “Snapdragon 8Gen2 for galaxy”

Για πρώτη φορά διαθέτουμε στα χέρια μας αποκλειστικές πληροφορίες από το εσωτερικό της Samsung. Όπως μας ενημέρωσαν, ο “Snapdragon 8 Gen 2 for galaxy” θα κατασκευάζεται δυστυχώς από την Samsung. Έχει όμως ενδιαφέρον να δούμε τι έγινε στα παρασκήνια.

Τα αρχικά σχέδια της Samsung ήταν να τον ονομάσει “Snapdragon 8 gen 2”, ώστε να μην μπορούν οι χρήστες να τον ξεχωρίσουν. Η Qualcomm όμως γνωρίζοντας πως η Samsung ΔΕΝ διαθέτει καλή γραμμή παραγωγή όπως η TSMC, όπου παράγεται ο γνήσιος SD8Gen2, τους ανάγκασε να τον διαχωρίσουν ονομαστικά. Έτσι η Samsung αναγκάστηκε να τον “βαφτίσει”, “Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy”, ώστε να υπάρχει ένας τυπικός διαχωρισμός.

Galaxy S23 Exynos

Με αυτή την κίνηση η Qualcomm εξασφαλίζει πως αν κάτι πάει στραβά με τον επεξεργαστή Snapdragon 8 gen 2 for galaxy, δεν θα εκτεθεί η ίδια, αλλά ούτε και το Chipset της. Αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από τον μικρό υπερχρονισμό στον επεξεργαστή, κάτι που δύσκολα θα έκανε η ίδια η Qualcomm δίνοντας τέτοια αποκλειστικότητα στην Samsung και απογοητεύοντας έτσι όλους τους συνεργάτες της όπως Xiaomi, Oppo, Vivo, Sony, Motorola και όχι μόνο.

Δυστυχώς η επαφή μας στο εσωτερικό της Samsung δεν θέλει να αποκαλυφθεί δημόσια, οπότε και εμείς με την σειρά μας δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για τις παραπάνω πληροφορίες. Πάντως φαίνεται να είναι ένα λογικό σενάριο που έχει βάσεις. Υπομονή και θα τα μάθουμε όλα σε λίγες μέρες. Αν επιβεβαιωθούν, ξεχάστε τον Snapdragon, όλη η σειρά S23 στη πράξη, θα φοράει Exynos.

I can only show you the door...