Το Samsung S20 Ultra τα έχει όλα αλλά…

Δεν είναι ψέματα πως η κορυφαία σειρά συσκευών της Samsung, δηλαδή η σειρά Galaxy S, έχει γίνει συνώνυμο με την λέξη Android και οι κυκλοφορίες της αποτελούν μία από τις βασικές ναυαρχίδες του Android. Από την πρώτη εμφάνιση της σειράς, πίσω στον Ιούνιο του 2010 με το Galaxy S1, μέχρι ακόμη και σήμερα, οι κορυφαίες συσκευές της Samsung διαθέτουν δυνατά χαρακτηριστικά και είναι από τα πιο δυνατά “χαρτιά” του Android απέναντι στην μάχη με το iOS και την Apple.

Galaxy S20 Ultra τιμή

Φυσικά τα παραπάνω συνεχίστηκαν και με την αποκάλυψη των φετινών προτάσεων της σειράς Galaxy S, δηλαδή τα Galaxy S20, S20 Ultra και S20+. Πιο συγκεκριμένα η κορυφαία πρόταση της εταιρίας, το Galaxy S20+, έρχεται εφοδιασμένο με ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η τεχνολογία στους περισσότερους τομείς.

Εντυπωσιακή Dynamic Amoled οθόνη με ρυθμό ανανέωσης 120Hz και υποστήριξη HDR, 12GB RAM και ενσωμάτωση του κορυφαίου Chipset Snapdragon 865. Με τεράστιο μειονέκτημα πως στην Ευρώπη μόνο, έρχεται με Exynos. Φυσικά εκπτώσεις δεν έχουν γίνει και στους υπόλοιπους τομείς όπως οι εντυπωσιακές κάμερες που βρίσκονται στο πίσω μέρος της συσκευής, η υποστήριξη της τεχνολογίας 5G, η ενσωμάτωση της ασύρματης φόρτισης, αλλά και η υψηλή ποιότητα κατασκευής.

Galaxy S20 Ultra τιμή

Δυστυχώς η Samsung μπορεί να εξόπλισε την συσκευή της με πάρα πολλά καλούδια, ωστόσο ξέχασε κάτι που είχε πάντα στις λίστες των πλεονεκτημάτων της έναντι του αντίπαλου δέους της Apple. Ο λόγος για την αρχική τιμή πώλησης, που αυτή την φορά εκτοξεύτηκε στα €1.399 για την “βασική” έκδοση του S20 Ultra με χωρητικότητα 128GB. Πρόκειται για μία τιμή που όχι μόνο φαντάζει εξωφρενική, αλλά είναι αντίστοιχη με αυτές της Apple. Το iPhone 11 Pro, έχει αρχική τιμή πώλησης μόλις €30 μεγαλύτερη, για έκδοση διπλάσιας χωρητικότητας, δηλαδή στα 256 GB.

Galaxy S20 Ultra τιμή

Φυσικά η σύγκριση δεν πρέπει να επικεντρωθεί μόνο με το αντίπαλο δέος, αφού τα τελευταία χρόνια υπάρχουν Android ναυαρχίδες από άλλους κατασκευαστές που προσφέρουν αντίστοιχα χαρακτηριστικά σε πολύ πιο λογικές τιμές. Η αγορά έχει ήδη γεμίσει με συσκευές με το κορυφαίο SoC της Qualcomm, τον Snapdragon 865, όπως τα Xiaomi Mi 10 και Mi 10 Pro της Xiaomi, το LG V60 ThinQ, το Realme X50 Pro ή το Nubia Red Magic της ZTE. Οι παραπάνω συσκευές πωλούνται σε χαμηλότερη τιμή από αυτή της ναυαρχίδας της Samsung, ενώ για κάποιες από αυτές η τιμή φτάνει ακόμα και στο μείον 50%.

Ταυτόχρονα, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν και να κυκλοφορήσουν οι αντίστοιχες προτάσεις από εταιρίες όπως η Oneplus, Meizu και Asus. Αν στα παραπάνω προστεθεί και η άφιξη του Google Pixel 5, εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως η Samsung οφείλει να αναθεωρήσει την τιμολογιακή της πολιτική αν θέλει να συνεχίσει να αποτελεί μία λογική πρόταση στην κατηγορία των high end Android συσκευών.

OnePlus Nord Android