Ναι, το Samsung Galaxy S II, “τρέχει” Android 12, 11 χρόνια μετά

Το Galaxy S II είναι μία ιδιαίτερη συσκευή στην σύγχρονη ιστορία της Samsung. Όταν κυκλοφόρησε το 2011, εδραίωσε τη Samsung στο παιχνίδι των smartphone, επιτρέποντάς της να κυριαρχήσει στον χώρο του Android και να ρίξει τα βέλη της προς την Apple. Αυτά σε μία εποχή που το όνομά της Samsung ήταν ακόμη συνώνυμο του value for money. Για πολλούς, ανάμεσά τους και εμείς, το S2 είναι ένα από τα καλύτερα και πιο ιστορικά smartphone που κυκλοφόρησαν ποτέ.

Σήμερα, 11 χρόνια περίπου μετά την κυκλοφορία του, το Samsung Galaxy S II ήρθε στην επικαιρότητα ξανά! Ο λόγος είναι πως ένας χρήστης του XDA, με ψευδώνυμο rlNandDO, κατάφερε να τρέξει μία Android 12 ROM στην συσκευή. Πρόκειται για ένα build του Lineage OS 19.0 το οποίο προσαρμόστηκε κατάλληλα και τρέχει πλέον στο Galaxy S II. Παρότι η συσκευή διαθέτει «ξεπερασμένα» χαρακτηριστικά, οι περισσότερες λειτουργίες της δεν παρουσιάζουν προβλήματα. Ανάμεσα σε αυτές είναι η δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσεων, το Wi-Fi, το Bluetooth, αλλά και τα ηχεία τις συσκευής. Μάλιστα, κάποιες φορές λειτουργεί και η κάμερα! Όπως δήλωσε ο rlNanDO, θα συνεχίσει να εργάζεται πάνω στη συγκεκριμένη ROM με στόχο να την φέρει σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το S II μας απασχολεί για τέτοιο λόγο. Κάθε νέα έκδοση Android συνοδεύεται με αντίστοιχες προσπάθειες, ενώ η συσκευή έχει τρέξει και άλλα λειτουργικά όπως το Ubuntu Touch. Πλέον, αναμένουμε είδηση πως το HTC HD2 έτρεξε και αυτό τη νεότερη έκδοση του λειτουργικού της Google…

I can only show you the door...