Οι χαμηλές πωλήσεις, σκότωσαν τη σειρά Galaxy Note για πάντα

Μπορεί νωρίτερα μέσα στη χρονιά η Samsung να μας διαβεβαίωνε πως η σειρά Note κάνει ένα διάλειμμα, όμως τελικά η κατάσταση είναι διαφορετική. Από ότι φαίνεται η σειρά μπαίνει οριστικά στον πάγο, έπειτα και από τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από τη Νότια Κορέα.

Samsung Galaxy Note 10 - 06

Σύμφωνα με αυτές η σειρά Galaxy Note πλέον δεν υπάρχει στο πλάνο προϊόντων της εταιρίας για το 2022. Κύριος λόγος για αυτό είναι η σειρά των foldable συσκευών, η οποία σημειώνει σημαντική εμπορική επιτυχία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που κυκλοφόρησαν οι σειρές Galaxy Note10 και Note20 πούλησαν περίπου 12.7 και 9.7 εκατομμύρια αντίστοιχα. Ταυτόχρονα, οι πωλήσεις του Galaxy Z Fold, σκέτου, χωρίς να υπολογίζουμε και το Flip, ξεπέρασαν τα 13 εκατομμύρια.

Δεδομένης και της έλλειψης ημιαγωγών, η απόφαση της Samsung μοιάζει 100% λογική, εφόσον οι καταναλωτές την οδήγησαν σε αυτή, ψηφίζοντας με το πορτοφόλι τους. Η άλλοτε εντυπωσιακή σειρά Galaxy Note ανήκει πλέον στο παρελθόν για χάρη της ποιο “marketing” friendly σειράς των Foldables. Ταυτόχρονα τα Note20 και Note20 Ultra, σύντομα θα παύσουν να παράγονται καθώς ήδη μετράνε περισσότερο από ένα χρόνο στην αγορά.

I can only show you the door...