Αυτό είναι το Samsung Galaxy A53 και απογοητεύει με τιμή και χαρακτηριστικά

Η σειρά που ξεκίνησε η Samsung με το πρώτο κινητό αυτής το Galaxy A50, είναι μία από τις πιο δυνατές σε πωλήσεις στη μεσαία κατηγορία. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι και η καλύτερη πρόταση για τους καταναλωτές βέβαια.

Samsung Galaxy A53 διαρροή

Ενώ η Samsung έχει στα σκαριά την ανακοίνωση της σειράς S22, που είναι ότι καλύτερο και πιο ακριβό θα έχει να προσφέρει το 2022, στο ενδιάμεσο το A53 διέρρευσε. Δυστυχώς, αλλά αναμενόμενο, είναι πως δεν μας άρεσε σχεδόν τίποτα από αυτά που μάθαμε από την διαρροή.

Από την εμφάνιση της συσκευής δεν υπάρχουν εκπλήξεις καθώς παραμένει σχεδόν ίδια με πέρυσι δηλαδή με τη σειρά A52. Ας πάμε όμως στα δυσάρεστα που είναι και αυτά που μας νοιάζουν καθώς θετικά μπορείτε να βρείτε σε οποιαδήποτε Ελληνικό site τεχνολογίας και όχι μόνο.

διαρροή Samsung Galaxy A53

Κρατηθείτε, η αρχική τιμή για την Ευρωπαϊκή αγορά όπως όλα δείχνουν θα ξεκινάει από τα 460€. Για ένα κινητό που ανήκει ξεκάθαρα στη μεσαία κατηγορία και τίποτα περισσότερο η τιμή απογοητεύει καθώς είναι υπερβολική. Όσοι διαβάζετε TechValue γνωρίζετε ότι με λιγότερα χρήματα μπορείτε να βρείτε αρκετά πιο ανταγωνιστικά κινητά.

Επιπρόσθετα, αν υπολογίσουμε πως στην Ελληνική αγορά τα κινητά έρχονται με πιο τσιμπημένες αρχικές τιμές από την υπόλοιπη Ευρώπη το Α53 είναι πιθανό να ξεκινήσει να πωλείται πάνω από 500€. Όλα αυτά ενώ την στιγμή που γράφουμε το Samsung Galaxy S21 FE με άρωμα ναυαρχίδας κοστίζει κάτω από 600€ μέσα σε λίγες μόνο μέρες από την στιγμή που κυκλοφόρησε.

Το δεύτερο και τελευταίο που δεν μας άρεσε είναι πως μάλλον θα φοράει τον Exynos 1200 που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Μπορεί και η περσινή σειρά Galaxy A52 να είχες τσιμπημένες τιμές, αλλά μας άρεσε που φορούσαν chipset από την Qualcomm που είναι σαφώς ανώτερα από τα Exynos που η ίδια η Samsung κατασκευάζει. Μάλιστα η σειρά A52 είχε καταφέρει να μπει στη λίστα με τα καλύτερα κινητά του TechValue για το 2021, για το 2022 όμως δεν νομίζω.