Το Samsung Galaxy A51 πατάει επίσημα πόδι Ευρώπη από 340€

Τι πρέπει να γνωρίζεις

Το Samsung Galaxy A51 είναι ένα αρκετά δημοφιλές κινητό, δυστυχώς όμως χωρίς να το αξίζει. Ο λόγος γι’αυτό είναι o προκάτοχος του, δηλαδή το Galaxy A50 το οποίο δεν είναι ανταγωνιστικό και ούτε θα το πρότεινα. Παρόλα αυτά όμως είναι ένα από τα καλύτερα οικονομικά κινητά που η Samsung προσφέρει.

Και μόνο αυτός ο τίτλος του Galaxy A50 ως “το καλύτερο οικονομικό κινητό της Samsung” είναι αρκετός για να μπερδέψει το αγοραστικό κοινό. Καθώς αντικειμενικά μιλώντας, δεν μπορεί να ξεπεράσει ούτε το Xiaomi Mi 9 Lite σε κανέναν τομέα και κοστίζει λιγότερα. Πιο συγκεκριμένα δεν νομίζω να μπορεί να ξεπεράσει σαν σύνολο ούτε το Xiaomi Redmi Note 8 Pro με τον MediaTek.

Επειδή στο TechValue είμαστε απολύτως αντικειμενικοί το Galaxy A51 παραμένει ένα ολοκληρωμένο κινητό χωρίς σημαντικές ελλείψεις. Φοράει Gorilla Glass 3, έχει όμορφη σχεδίαση με μικρά bezel και στα χαρτιά φαίνεται να έχει καλές κάμερες. Θετικό είναι ακόμα πως έρχεται με Android 10 από το εργοστάσιο. Δυστυχώς όμως τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την υψηλή τιμή.

Αν η τιμή πέσει αρκετά πιο κάτω θα μπορούμε μέχρι και να το κατατάξουμε στην λίστα με καλύτερα κινητά με μεγάλη μπαταρία!