Μπλόκο στην εξαγορά της ARM από την Nvidia

Μπορεί η εξαγορά της ARM από την Nvidia να έχει ξεπεράσει το στάδιο της φημολογίας και να έχει επισημοποιηθεί, ωστόσο δεν έχει ακόμη κλειδώσει. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) θέλησε να σταματήσει την παραπάνω διαδικασία, καταθέτοντας αγωγή.

nvidia arm

Θυμίζουμε πως η εξαγορά θα κόστιζε 40 εκατομμύρια δολάρια και θα έδινε στην Nvidia ένα τεράστιο πλεονέκτημα, έχοντας πρόσβαση στη διαχείριση των δικαιωμάτων της αρχιτεκτονικής ARM. Η FTC θέλησε να προστατεύσει τους κατόχους των αδειών ARM, αφού η Nvidia θα λάμβανε πρόσβαση σε υλικό που ίσως τους έβλαπτε. Μάλιστα, φήμες λένε πως η Qualcomm «παραπονέθηκε» για τη συγκεκριμένη εξαγορά, ενώ τεχνολογία και άδειες από την ARM έχει και η MediaTek, αλλά και μεγάλοι κατασκευαστές όπως η Samsung και η Apple.

Από την μεριά της η Nvidia δηλώνει πως στόχος της είναι να διαφυλάξει όσες συνεργασίες ήδη υπάρχουν και να στηρίξει τον ανταγωνισμό. Φυσικά, η αγωγή της FTC και η προσβολή της εξαγοράς ήταν κάτι αναμενόμενο και σίγουρα η Nvidia είχε γνώση του τι θα ακολουθήσει. Η συνέχεια για την εξαγορά της ARM θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες, στις 9 Αυγούστου του επόμενου έτους.