Το Fortnite γίνεται διαθέσιμο σε iOS ξανά, μέσω… Xbox

Ακόμη ένα επεισόδιο στη μάχη μεταξύ Epic Games και Apple μόλις γράφτηκε. Το δημοφιλές Fortnite μετά από αρκετούς μήνες απουσίας από συσκευές με iOS, είναι έτοιμος για την μεγάλη επιστροφή του.

Το κενό που εκμεταλλεύτηκε η Epic Games θα επιτρέψει στους εκατομμύρια κατόχους iPhone και iPad να ριχθούν ξανά στις online μάχες. Όλα ξεκίνησαν από τη νέα συμφωνία μεταξύ της Epic Games και της Microsoft.

Η δεύτερη θα επιτρέψει το δωρεάν game streaming μέσω του Xbox Cloud Gaming, για το Fortnite. Έτσι χωρίς καμία συνδρομή και με μόνο ένα δωρεάν λογαριασμό Microsoft ο οποιοσδήποτε θα μπορεί να παίξει Fortnite. Το παιχνίδι ξεκινάει πολύ απλά μέσα από την ιστοσελίδα xbox.com/play την οποία οι χρήστες μπορούν να επισκεφθούν από web browser. Έπειτα χωρίς καμία εγκατάσταση ο τίτλος της Epic θα αρχίσει να τρέχει στη συσκευή του χρήστη. Ο χρήστης παίζει μέσω των touch control ή μέσω συνδεδεμένου χειριστηρίου Xbox ή άλλου κατασκευαστή.

Σίγουρα το Fortnite είναι μόνο η αρχή, αφού η Microsoft θα κυνηγήσει αντίστοιχες συμφωνίες και με άλλα δημοφιλή free to play παιχνίδια. Ωστόσο η ιδιάζουσα περίπτωση του Fortnite λόγω της κόντρας με την Apple, τράβηξε όλα τα φώτα πάνω της.

I can only show you the door...