Ακόμη πιο ισχυρό γίνεται το Find My Device του Android

Μετά την Apple και την Samsung ήρθε και η σειρά της Google να χρησιμοποιήσει το crowdsourcing για τον εντοπισμό συσκευών και αντικειμένων. Όπως συμβαίνει και στην περίπτωση του Find My Network αλλά και του SmartThing της Samsung, η Google έρχεται να ενισχύσει το Find My Device.

Android find my device

Η ιδέα πίσω από την διαδικασία είναι αρκετά απλή. Η χαμένη συσκευή εκπέμπει ένα σήμα, το οποίο λαμβάνουν κοντινές συσκευές και έπειτα ειδοποιούνται για την τοποθεσία του. Φυσικά, αυτό απαιτεί τόσο από την χαμένη, όσο και από τις υπόλοιπες συσκευές, να έχουν ενεργοποιημένη την αντίστοιχη υπηρεσία.

Το Find My Device της Google θα αναβαθμιστεί ώστε να υποστηρίζει το παραπάνω. Ο χρήστης θα λαμβάνει μία ειδοποίηση (σε άλλη συσκευή του), πως η «κλεμμένη» εντοπίστηκε, ενώ όποιος είναι κοντά σε χαμένη συσκευή θα λαμβάνει και αυτός αντίστοιχη ειδοποίηση. Έπειτα αν κάποιος επιθυμεί μπορεί να κάνει την χαμένη συσκευή να παράξει ήχο, ώστε να την εντοπίσει με ακρίβεια.

Εκτός από το παραπάνω, μία νέα λειτουργία θα αποκτήσει και το Android Auto. Τα οχήματα που τρέχουν Android θα μπορούν να γίνουν reset από απόσταση. Αυτό θα βοηθήσει σε περίπτωση κλοπής του οχήματος, ώστε να μην αποκτήσει κανείς πρόσβαση στα δεδομένα του χρήστη. Κάτι αντίστοιχο υποστηρίζεται εδώ και αρκετά χρόνια σε smartphones.