Η εφαρμογή Final Cut Camera τώρα διαθέσιμη για iOS στο App Store

Η Apple κυκλοφόρησε πρόσφατα την εφαρμογή Final Cut Camera για iOS στο App Store. Αυτή η εφαρμογή προσφέρει ακριβή χειροκίνητο έλεγχο της λήψης βίντεο, επιτρέποντας στους χρήστες να προσαρμόζουν την ανάλυση του βίντεο (720p, 1080p ή 4K) και την ταχύτητα καρέ (24fps, 30fps ή 60fps). Υποστηρίζει επίσης εγγραφή βίντεο σε HEVC (H.265) και ProRes με κωδικοποίηση χρώματος Log.

final cut camera για ios iphone

Ωστόσο, η εγκατάσταση περιορίζεται σε iPhone 15 Pro και 15 Pro Max. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να εναλλάσσονται μεταξύ των διαφόρων λειτουργιών λήψης στο περιβάλλον εργασίας της εφαρμογής, το οποίο εμφανίζει επίσης και ποσοστό μπαταρίας και τον εναπομείναντα αποθηκευτικό χώρο.

Για τους χρήστες iPad με ενεργή συνδρομή στο Final Cut Pro, υπάρχει μια πρόσθετη λειτουργία που ονομάζεται Live Multicam. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει την απομακρυσμένη προεπισκόπηση, τον έλεγχο και τον συγχρονισμό έως και τεσσάρων iPad και iPhone. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της βιντεοσκόπησης με ένα iPhone, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν το iPad τους για να εναλλάσσουν τους ελέγχους λήψης βίντεο και να έχουν μια ζωντανή προεπισκόπηση του υλικού.